La balta de pescuit de lângă Moara Keizer a avut loc sâmbătă un concurs de pescuit pentru copii. Competiţia a fost organizată de Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Carei. Consilierul judeţean Pinter Jozsef a pus la dispoziţia organizatorilor balta de pescuit aflată în concesiunea sa, făcând sâmbătă oficiile de gazdă.

 

la pescuit 023

Copiii au fost deosebit de emoţionaţi. Fiecare dintre ei şi-a ocupat locul pe marginea bălţii şi au încercat să atragă peştii în cârlig folosind diverse nade şi momeli. Unele cumpărate din magazine de specialitate, altele pregătite acasă, după reţete mai mult sau mai puţin secrete. Din cauza vârstei, unii dintre participanţi au avut nevoie de ajutorul părinţilor. Nu de alta, dar un peşte mai mare le-ar fi putut provoca greutăţi destul de mari. Vremea a fost foarte frumoasă, iar capturile nu s-au lăsat aşteptate. Balta a demonstrat că are peşte din plin, spre bucuria copiiilor.


După încheierea competiţiei, capturile au fost cântărite cu mare grijă. În calitate de gazdă, Pinter Jozsef a înmânat premiile, constând în cupe, diplome şi articole de pescuit. Toţi copiii au primit câte un premiu pentru curajul de a se înscrie în acest concurs.


„La solicitarea Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Carei am pus la dispoziţia lor balta în vederea organizării unui concurs de pescuit pentru copii. Am fost plăcut suprins să constat că acest concurs a reuşit să trezească interesul părinţilor şi copiiilor. Întotdeauna am considerat că tinerii, dar mai ales copiii, trebuiesc îndrumţi către sport. Decât să-şi petreacă timpul în faţa calculatoarelor şi al tabletelor, e mai sănătos să facă puţin sport în aer liber sau chiar să partcipe la o partidă de pescuit”, a declarat Pinter Jozsef pentru Opinie de Carei.