Evenimentul Noaptea Muzeelor, organizat sâmbătă de către Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károyi” și Muzeul Județean Satu Mare – secția Carei, s-a bucurat de aprecierea careienilor. Aceştia au vizitat în număr mare castelul Karolyi, delectându-se cu programul artistic variat pregătit de organizatori special cu această ocazie: recitaluri de muzică clasivă şi dixieland, percuţie, prezentare de modă, dand de societate și multă bună dispoziție.
În noaptea dintre 21 şi 22 mai 2016, la Castelul Károlyi din Municipiul Carei a avut loc evenimentul intitulat„Noaptea Muzeelor”, în organizarea Fundaţiei Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károyi” şi aMuzeului Judeţean Satu Mare – secţia Carei. Programul de vizitare a Castelului Károyi şi a Muzeului Municipal Carei a fost unul extins, între orele 09.00 şi 00.30 iar între 19.30 şi 23.00 organizatorii au pregătit un program artistic variat.
Manifestările au debutat la ora 19.30 cu o paradă a animatorilor în costume de epocă în jurul castelului şi pe străzile din centrul oraşului, apoi au continuat cu prima parte a recitalului de clarinet în aer liber pe balconul Castelului Károlyi, susţinut de Trioul de Suflători al Filarmonicii de Stat Arad. Evenimentul a continuat în Sala Cavalerilor, unde a avut loc o prezentare de modă din creaţiile designerului Bagosi (Bodor) Andrea, completată de dansuri de societate în compania dansatorilor de la „Lead & Follow”, pregătiţi de Bagosi Zoltán. În jurul orei 21.00 a avut loc un recital de muzică clasică – pian şi voce prezentat de Tyukodi Viktória – pian, Poosz István – voce, şi prof. Mentes Maria – pian, urmat de a doua parte a recitalului de clarinet susţinut de Trioul de Suflători al Filarmonicii de Stat Arad. Timp de un sfert de oră toţi cei prezenţi în Sala Cavalerilor au avut posibilitatea să danseze vals, alături de personajele costumate în haine de epocă. Programul artistic s-a încheiat în jurul orei 23.00 cu un concert de percuţie plin de surprize şi multă energie în compania lui Cserey Csaba.
În perioada desfăşurării manifestărilor artistice, animatori, membri ai formaţiei de dans „Magic Dance” alături de coordonatoarea Raluca Păvăluc de la Centrul Cultural Carei, membri ai trupei de teatru de amatori de la Centrul Cultural Carei, dar şi voluntari costumați în haine de epocă au întreţinut atmosfera în sălile castelului.
La manifestări au fost prezenţi şi Baronul Ştefan Ferenczi – Mare Protector al Cavalerilor Teutoni al Sfintei Marii de Ierusalim, respectiv E.S. Tiselita Viorel Radu – Nobil Cavaler al Ordinului Cavalerilor de Malta, precum şi arcaşii tradiţionali „Corvus Regia”.
Prezentatorii evenimentului au fost Hágó Attila Nándor, şef de secţie la Muzeul Judeţean Satu Mare, secţia Carei şi Adrian Ştefănuţi, referent în cadrul Fundaţiei Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károyi”.
Pe toată durata acestei zile, bogată în activităţi culturale, Castelul din Carei a fost vizitat de aproximativ 1500 de persoane, de toate vârstele.
