Ministrul Dezvoltării Naţionale din Ungaria, Sesztak Miklos, a efectuat sâmbătă o vizită în municipiul Carei. Acesta a fost însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Szabolcs- Szatmar- Bereg, Sesztak Oszkar. Oficiile de gazdă au fost făcute de primarul Eugen Kovacs, alături de senatorul Pataki Csaba şi deputatul Erdei D. Istvan. Înainte de a participa la un forum cu întreprinzătorii din Carei, oficialul de la Budapesta a vizitat noul sediu al Primăriei, centrul municipiului Carei şi castelul Karolyi.

Primarul Eugen Kovacs a prezentat specificul economiei careiene, apoi a ridicat o problemă importantă pentru întreprinzătorii din zonă. Este vorba de infrastructura rutieră, care trebuie dezvoltată în continuare, asigurându-se o legătură pe ruta Vallaj – Carei- Tăşnad- Marghita între Autostrada M3 din Ungaria, situată la mai puţin de 50 de km de Carei, şi viitoarea Autostrada Soarelui. Ministrul Sesztak a dat asigurări că Guvernul Ungariei are deja un proiect de a lega punctul de trecere a frontierei Vallaj de Autostrada M3. Senatorul Pataki Csaba a arătat că, pe partea română, porţiunea Tăşnad- Marghita a fost reabilitată, urmând să fie demarate lucrările şi pe tronsonul Carei- Tăşnad.
În continuare, ministrul Sesztak Miklos a prezentat atribuţiile ministerului pe care îl conduce, iar apoi sursele de finanţare pentru firme. Ministrul Sesztak i-a îndemnat pe întreprinzătorii prezenţi la întâlnire să încerce să acceseze fonduri în cadrul programelor derulate în Ungaria, respectiv să încerce să obţină finanţări direct de la Bruxelles. Apoi, ministrul Guvernului de la Budapesta a răspuns întrebărilor adresate de întreprinzători.