În această perioadă, poliţiştii sătmăreni acţionează pentru protejarea fondului piscicol naţional, prin activităţi de combatere a faptelor ilegale îndreptate împotriva habitatelor piscicole naturale şi pentru asigurarea respectării cadrului legal care reglementează pescuitul. Prohibiţia pescuitului a fost stabilită până la data de 08.06.2016, anunţă IPJ Satu Mare.

braconaj

Astfel, începând cu 10.04.2016, dată la care a intrat în vigoare a Ordinul comun nr.154/2016 al M.A.D.R. şi M.M.A.P. privind prohibiţia pescuitului, la nivelul subunităţilor de poliţie de pe raza judeţului Satu Mare, au fost iniţiate o serie de acţiuni în baza Planului cadru naţional ,,Stop Braconajului – 2016,, prin care se urmăresc aspecte ca apărarea patrimoniului piscicol naţional şi a integrităţii acestuia, dar şi cele de prevenire şi combatere a faptelor ilegale asociate pescuitului ilegal.
Au fost derulate acţiuni atât cu efective proprii cât şi în echipe mixte cu efective de jandarmi, beneficiind de sprijinul specialiştilor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, în apele interioare localizate pe raza judeţului dar şi în filtre rutiere pe segmente de drum adiacente acestora.
Ca urmare a ilegalităţilor constatate, în concordanţă cu prevederile O.U.G. 23/2008, care reglementează acest domeniu de activitate, au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4 820 lei, pentru abateri ca pescuitul în perioada de prohibiţie sau folosirea de unelte de pescuit interzise. Ca măsură complementară, au fost confiscate două plase de pescuit din fir textil.
Poliţiştii sătmăreni vor intensifica şi diversifica acţiunile specifice şi în perioada următoare.