Direcția de Cultură a municipiului Carei a relansat campania de promovare a lecturii în aer liber, intitulată „Cuibul de cărți”. Toți cei care doresc să se bucure de lectură în aer liber, pot face acest lucru în parcul dendrologic din Carei, începând de miercuri, 18 mai 2016. Proiectul constă în amplasarea de căsuțe din lemn în mai multe locații din parcul dendrologic din Carei, în care sunt așezate cărți, care pot fi citite de trecători.


Cele patru „cuiburi” au fost așezate la intrarea principală a Castelului, lângă fântâna arteziană din parc și în apropierea bustului contelui Alexander Károlyi. Și în acest an, una din cele patru căsuțe (cea de lângă bustul contelui Alexander Károlyi), a fost așezată mai jos, față de celelalte, astfel încât și copii să poată să citească cărți special pregătite pentru ei.
Trecătorii vor putea alege o carte, pe care, după ce o studiază, sunt rugați să o pună la loc, dând astfel posibilitatea și altor vizitatori să citească aceeași carte. Fiecare Cuib de cărți cuprinde 14 cărți în limba română și maghiară.
Campania se va desfăşura pe toată durata verii.
“Vă informăm de asemenea că la intrarea principală în castel va fi amplasată o urnă, în care toți cei care doresc să doneze cărți pentru sprijinirea campaniei și diversificarea titlurilor, pot face acest lucru, începând de marți, 24 mai 2016. Vă mulțumim și vă urăm lectură plăcută!”, se arată în comunicatul de presă al Direcţiei de Cultură Carei.