Deputatul Erdei D. Istvan intervine în problema trecerii la nivel cu calea ferată peste drumul judeţean între municipiul Carei și comuna Căpleni. Parlamentarul UDMR a adresat o întrebare în acest sens către ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu. Reproducem integral întrebarea formulată de deputatul Erdei D. Istvan.

 

erdei d istvan

La ieșirea din municipiul Carei spre comuna Căpleni, drumul judeţean este traversat la nivel de două linii de cale ferată (Carei-Zalău și Carei-Satu Mare), trecere care este semnalizată numai cu crucea Sfântului Andrei. Din cauza vizibilității reduse și a întreținerii precare a porțiunii de traversare a ambelor linii de cale ferată, se produc foarte multe accidente, cel mai recent având loc în data de 1 mai 2016, din fericire fără victime omenești, dar cu pagube materiale uriașe.
Problema semnalizării a fost sesizată în repetare rânduri de autoritățile locale, chiar și în timpul vizitei unui secretar de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, care a vizitat județul Satu Mare, inclusiv locul descris mai sus.
Are Ministerul Transporturilor prin Compania Națională CFR SA intenția de a monta semibariere cu semnalizare sonoră la ambele treceri la nivel cu cale ferată peste drumul judeţean între municipiul Carei și comuna Căpleni?
Solicit răspuns în scris.