Primarul Eugen Kovacs, candidat din partea UDMR pentru un nou mandat de primar, îl bate pe Facebook pe candidatul PNL la funcţia de primar al Careiului, Ilie Ciută. În timp ce candidatul liberal, în pofida linkurilor sponsorizate, a reuşit să strângă 273 de persoane care îi apreciază profilul, în numai două săptămâni primarul Eugen Kovacs a strâns 408 aprecieri doar pe profilul în limba română. Să nici nu mai pomenim de cele 978 de persoane care apreciază profilul în limba maghiară.

Primarul Eugen Kovacs şi-a înfiinţat prima dată un profil de persoană publică pe Facebook, în care dialoghează în limba maghiară cu locuitorii Careiului, în data de 26 martie 2016. De atunci, Eugen Kovacs a reuşit să strângă 978 de persoane care apreciază profilul.
De asemenea, primarul Eugen Kovacs şi-a înfiinţat un profil de persoană publică pe Facebook, în care dialoghează în limba română cu careienii, în data de 19 aprilie 2016. În decurs de două săptămâni, Eugen Kovacs a reuşit să acumuleze 408 persoane care apreciază profilul.
La un simplu calcul, rezultă că primarul Eugen Kovacs a reuşit să strângă, fără să apeleze la linkuri sponsorizate, 1.386 de prieteni pe Facebook.
Candidatul PNL Ilie Ciută şi-a înfiinţat profilul de persoană publică pe Facebook în 26 martie 2016. Adică în acceaşi zi în care primarul Kovacs Eugen şi-a înfiinţat profilul în limba maghiară. Ilie Ciută a apelat la linkuri sponsorizate, scoţând bani din buzunar, pentru ca mesajele sale să ajungă la cât mai mulţi utilizatori de Facebook din municipiul Carei. Cu toate acestea, până în prezent a reuşit să strângă 273 de persoane care apreciază profilul.