Guvernul României va discuta în şedinţa de azi despre exproprierea unor proprietăți private ale unor persoane, acestea fiind pe terenuri conexe centurii de ocolire, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

centura (1)

Printre numeroase alte probleme, membrii Cabinetului Cioloş vor decide în şedinţa de azi despre demararea procedurilor de expropriere ale unor proprietăţi private, fiind vorba de câteva terenuri conexe variantei de ocolire a municipiului Carei, mai precis cele de la traversările de înaltă tensiune.
„PROIECT DE HOTĂRÂRE privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere, situate pe amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică de interes naţional <<Varianta ocolitoare Carei km 0+000 – km 10 +459>>”, se arată în comunicatul de presă al Guvernului României.
Lucrările la centura municipiului Carei sunt efectuate de firma GRUPO EMPRESARIAL MAGENTA SA. Valoarea totală a lucrărilor, conform CNADR, este de 72.976.189,00 lei, din care 62.029.761,00 lei reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională. La începutul anului, executantul lucrărilor a dat asigurări că centura municipiului Carei va fi finalizată până în luna mai. Probabil că se va reuşi acest lucru până în vară.