Co-preşedintele PNL Carei, Ilie Ciută, s-a simţit lezat de articolul de opinie “Dezinformarea Deturnarea s-a fâsâit” şi ne-a remis un drept la replică. Publicăm integral acest drept la replică, în care liderul liberalilor careieni, cel care se simte lezat pentru orice, jigneşte fără nicio problemă. No comment!

ilie ciuta
Pentru o corectă informare a cititorilor dvs, pe care încercati să îi dezinformaţi, probabil cu gândul de a-i manipula prin articolul Dezinformarea Deturnarea s-a fâsâit, vă rog să publicati următorul drept la replică.
Liderii liberalilor, n-au calomniat dezinfomat sau minţit , nu o fac şi nu o vor face. Aceste aspecte sunt atributul dvs.
Noi preţuim careienii care ne-au trimis în Consiliul Local să activăm în folosul lor şi nu să facem gimnastică la mâini în şedinţele de CL.
NU AM SOLICITAT NICI O INFORMARE la Primăria Carei pentru simplul motiv că deţin din anul 2000 ,de când sunt consilier municipal, TOATE documentele ce sunt cuprinse în mapa consilierilor oferită înaintea fiecărei şedinţe.
Sunt un om ordonat şi respect prea mult careienii pentru a-mi bate joc de ei.
Prin hotărârea 102 din 2011, CL a aprobat contractarea unei finanţări nerambursabile interne în valoare de 7.3 milioane de lei pentru reabilitare şi ramforsare drumuri şi trotuare în municipiu.
In anul 2012, această HCL a fost modificată , renunţându-se la o parte din străzile ce ar fi trebuit asfaltate , dirijând suma de 3.292.626,52 lei către circuitul Târgurilor medievale din Transilvania de Nord /Castelul Karolyi din Carei pe motiv că nu s-au primit tranşele de bani de la autoritatea natională, promoţându-se că în momentul când se vor primi tranşele, suma va reveni în contul din care a fost scoasă. Nu a fost aşa!
In anul 2013, se modifică şi HCL din 2012, renuntându-se total la a se mai asfalta vreo stradă sau vreun trotuar!
Vă redau şi PV al şedinţei din data de 18 iunie 2013.
După terminarea lucrărilor şi semnarea recepţiei la Castelul Karolyi, şi după primirea tuturor tranşelor pentru aceste lucrări, de nenumărate ori am întrebat de ce suma împrumutată nu revine în contul din care a fost luată.
Nu am primit răspuns nici până în ziua de astăzi.
Nu ştiu unde a ajuns această sumă, nu ştiu pe ce s-a cheltuit atâta timp cât nu există nicio HCL care să aprobe redirecţionarea acesteia.
Poate aflaţi mai uşor dvs .
Afirmati în articol “ o nouă acuzaţie gravă la adresa primăriei şi a CL , de fapt una din zecile sau sutele propagate de liberali aflati deja în plină campanie electorală”.
Vă rog să oferiti câteva exemple concrete.
Nu de alta dar e vorba de o căruţă de bani…aveţi dreptate, e vorba într-adevăr de o căruţă de bani . Nu doresc nimănui să facă ani grei după gratii dar doresc să ştiu pe ce s-a chetuit suma de 3,3 milioane de lei şi din aprobarea cui!
Ing.Ilie Ciută
Liderul liberalilor careieni