Două persoane bănuite de comiterea infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată, identificate şi arestate preventiv pentru 30 de zile. În data de 13.02.2016, la orele 12.18, I.P.J. Satu Mare a fost sesizat prin SNUAU 112 de către o tânară din Negreşti Oaş despre faptul că, în noaptea precedentă, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa lui M. A., de 78 ani, domiciliată în comuna Vama, în scop de jaf.

talhari
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Negreşti Oaş au stabilit că în cursul nopţii de 12/13 februarie, două persoane necunoscute au intrat prin efracţie în locuinţa victimei, i-au aplicat acesteia mai multe lovituri şi i-au răvăşit camera, cu intenţia clară de a-i găsi şi sustrage eventualele bunuri şi obiecte de valoare. Întrucât nu au gasit nimic din ce îi interesa, au părăsit locuinţa fără a lua cu ei vreun bun.
Poliţiştii au continuat cerectările sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş, reuşind în scurt timp să identifice principalii bănuiţi, ca fiind Daniel B. de 18 ani şi Dumitru M. de 30 de ani, ambii din Vama.
Ca urmare a prezentării acestora de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, Judecătoria Negreşti Oaş a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, urmand ca cercetările să continue sub aspectul savârşirii infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată.