După ce ani la rând au încercat să-l mazilească pe fostul comandant al Poliţiei Carei din funcţie, acum liberalii careieni au devenit colegi de partid cu Radu Chiş. O dovadă clară că nu numai în fosta Poliţie, cea măcinată de corupţie, dar şi în actuala politică trebuie să ai stomac puternic. Acum, Radu Chiş defilează alături de Ilie Ciută, şeful celora care urmăreau să-l schimbe din funţia de comandant. Asta da ironie a sorţii!

opinie

Liberalii careieni n-au avut niciodată o relaţie prea bună cu fostul comandant al Poliţiei Carei, Radu Chiş. Într-o primă fază, l-au suspectat de blat cu PDL-iştii. Ba chiar au existat şi anumite clinciuri cu liberalii la alegerile din 2008 din cauza afişajului. Mai târziu i-au reproşat că este omul de casă al senatorului Valer Marian şi al fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Mircea Govor, chiar dacă la vremea respectivă USL era în perioada de glorie. Din acest motiv, liberalii au încercat de mai multe ori să-l schimbe din funcţie. În locul său urma să vină un ofiţer aflat în prezent la conducerea unei secţii rurale.
Însă, după ce a ieşit din graţiile lui Mircea Govor, fostul comandant Chiş s-a apropiat de liberali, prin intermediul fostului director al ANIF Satu Mare, Adrian Bucureştean. Adversităţile din trecut au fost uitate rapid. Gurile rele spun că ar fi avut niscaiva interese comune legate de o firmă de bodigarzi şi de paza staţiilor de pompare ale ANIF.
După zicala duşmanul de ieri e amicul de azi, Radu Chiş a devenit mai nou liberal. Şi nu orice liberal, ci taman candidatul PNL în Supur, comuna natală a fostului vicepreşedinte Mircea Govor. Astfel, Radu Chiş a ajuns să defileze alături de Ilie Ciută, liderul liberalilor careieni. Aceeaşi liberali care mai demult îi vroiau capul. Ba chiar s-a ajuns în situaţia penibilă în care soţia lui Ciută îi plânge de milă lui Chiş la rubiricile de comentarii ale blogului pe care îl deţine, devenit goarna PNL în Carei. Să mori de râs, nu alta!
Opinie de Carei le doreşte mult succes ambilor candidaţi liberali, atât la Carei cât şi la Supur. Să sperăm că anchetarea de către organele abilitate a afacerii cu firma de bodigrazi şi paza staţiilor de pompare nu va strica planurile electorale ale fostului comandant Chiş, dar nici ale fostului director Bucureştean. Bârfitorii spun că ambii au dat îndelung cu subsemnatul, rechizitoriul e finalizat, urmând să fie trimişi în judecată în perioada imediat următoare. Asta chiar ar fi o supriză electorală!

Szasz Lorand