Provocările anului 2016

Anul 2016 se anunţă a fi un an foarte important pentru locuitorii municipiului Carei. În primul rând, careienii vor trebui să-şi aleagă primarul şi membrii Consiliului Local. Apoi vor trebui să-şi aleagă parlamentarii. Tot în acest an ar trebui finalizate două dintre marile investiţii în infrastructură, mai precis lucrările din cadrul master-planului Apaserv şi centura Careiului. De asemenea, vor trebui depuse proiectele din cadrul planului integrat de dezvoltare urbană 2014-2020.

opinie

În acest an, careienii vor trebui să-şi aleagă primarul şi consilierii locali. Locuitorii municipiului nostru vor avea două variante: fie vor vota continuitatea, fie vor vota schimbarea. Deocamdată şi-au anunţat intenţia de candida actualul primar Eugen Kovacs, care vrea să-şi continue proiectele de dezvoltare a localităţii, respectiv co-preşedintele PNL Carei, consilierul local Ilie Ciută, care se erijează în cel mai vajnic apărător al banului public. Amândoi trebuie să obţină sprijinul formaţiunilor politice din care fac parte. În mod cert, PSD şi ALDE vor avea candidaţi proprii, cel mai probabil preşedinţii de organizaţii Ionuţ Oneţ şi Pinter Jozsef. Se anunţă o campanie electorală destul de murdară. De altfel, se pare că unii au intrat demult în campanie, dacă ne luăm după atacurile tot mai murdare din ultima perioadă. De asemenea, se zvoneşte că s-au pregătit o serie de materiale nu tocmai laudative şi la adresa candidaţilor care se cred imaculaţi. Vom vedea cum vor fi folosite în cursul următoarelor cinci luni. Tot în 2016 vor avea loc alegerile parlamentare, în urma cărora se va decide cine va prelua guvernarea ţării.
Tot în 2016 ar trebui să fie finalizate două dintre marile investiţii din municipiul Carei. În primul rând, este vorba de lucrările realizate în cadrul master-planului Apaserv SA, privind extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare. În mod normal, lucrările trebuiau finalizate până în decembrie 2015. Rămâne de văzut dacă întârzierile înregistrate de Apaserv în tot judeţul Satu Mare vor duce la pierderea finanţării proiectului de peste 100 milioane de euro. Atunci va fi o problemă, căci va trebui găsită sursă de finanţare pentru lucrările rămase pentru acest an. Un asemenea eşec ar trebui să ducă la demisia sau chiar demiterea conducerii Apaserv SA Satu Mare pentru modul defectuos în care a gestionat implementarea proiectului. De asemenea, în acest an ar trebui finalizată şi centura Careiului. Pentru acest lucru este nevoie ca firma executantă să-şi rezolve problemele cu subantrepenorii. De asemenea, CNADR trebuie să asigure finanţarea lucrărilor amânate cu prea multă uşurinţă pentru acest an.
Anul 2016 ar putea fi crucial pentru continuarea dezvoltării municipiului Carei. Este de vorba de proiectele din cadrul planului integrat de dezvoltare urbană (PIDU) pentru perioada 2014- 2020, realizat de Primăria Carei. Valoarea totală a celor 39 de proiecte prevăzute în PIDU este de 44,3 milioane de euro. Pentru locuitorii municipiului Carei ar fi important să se obţină finanţare pentru cât mai multe dintre ele, dacă nu chiar pentru toate. Implementarea unor noi proiecte, după modelul celor din ciclul financiar anterior (modernizarea castelului, modernizarea străzii 1 Decembrie, a Teatrului şi a Casei de Cultură, Centrul Social, Cantina Socială etc) ar avea un impact deosebit asupra municipiului Carei şi a locuitorilor acestuia.
După finalizarea proiectului Apaserv, dar şi a celorlalte lucrări de extindere şi modernizare a reţelelor de utilităţi pe raza municipiului, va fi nevoie de o nouă asfaltare a străzilor afectate. Pentru o asfaltare de amploare ar fi nevoie de peste 8 milioane de euro. O parte din finanţare ar putea fi asigurată prin proiecte UE, însă diferenţa va trebui acoperită dintr-un credit bancar. Probabil că părerile privind oportunitatea accesării creditului sunt împărţite, însă majoritatea locuitorilor sunt conştienţi că o asfaltare de asemenea anvergură nu poate fi finanţată din veniturile proprii ale administraţiei locale, oricât de mult s-ar trage cureaua. Aşa că unica soluţie rămâne creditul. Asta dacă nu se întâmplă o minune şi se obţin finanţări guvernamentale pentru asfaltări.


Lasă un răspuns