În momentul producerii tragediei, în Clubul Colectiv să afla şi olimpicul sătmărean Andrei Bud. Acesta a scăpta cu viaţă, alegându-se cu arsuri la nivelul ambelor membre. În prezent, tânărul negreştean este internat la Spitalul Bagdasar.

Andrei-Bud

„Din fericire e bine, în schimb noi am trecut prin nişte momente… Are arsuri de gradul doi pe mâini, care îi sunt bandajate. Face haz de necaz şi spune că este ca un boxer. Andrei a fost chiar în faţă şi când au început artificiile a venit spre el focul acela care i-a ars părul şi el de acolo a rămas cu aceste arusir, nu au căzut obiecte pe el”, a declarat Viorel Bud, tatăl lui Andrei, pentru postul de televiziune Nord-Vest TV.
    Părinţii lui Andrei Bud au aflat de la televizor că băiatul lor a fost rănit în tragedia de la Clubul Colectiv. „El merge de obicei la concerte, l-a sunat aseară (vineri seară – n.r.) la 20.30 şi mi-a spus că l-a chemat un prieten la acest concert, însă spăunea că nu îi prea place. Când am văzut azi (vineri – n.r.) noapte ştirile şi ce s-a întâmplat am zis să îl sunăm, însă la ştiri spunea că acest incident e în club, iar Andrei mi-a spus că e la concert. Nu m-am gândit că un asemenea concert poate fi în club. Dimineaţă (sâmbătă dimineaţă – n.r.) am vorbit cu prietenul lui, care ne-a spus că Andrei e în spital cu arsuri, dar să nu ne impacientăm”, a declarat Viorel Bud.

colectiv
    Tânărul olimpic din Negreşti Oaş, în prezent student al Facultăţii de Matematică a Universităţii Bucureşti, încearcă să rămână puternic şi cu moralul ridicat. „El spune că nu are nevoie de nimic. Ne-a întrebat de ce am mai venit până la Bucureşti că el e bine. Noi stăm vreo trei zile cu el şi să vedem. Nu puteam să îl lăsăm, să nu mergem. El este cuprins într-un program de cercetare şi avea nevoie de mâini, pentru el acest program era foarte important. Nu se poate folosi de mâini nici ca să dea un telefon sau să butoneze să vadă ce noutăţi mai sunt. Ne bucurăm că e sănătos, restul însă se vor aranja toate. Ne pare extrem de rău pentru tot ce s-a întâmplat şi înţelegem cât de cumplită a fost această veste pentru familiile tuturor”, a adăugat Viorel Bud.