Co-preşedintele PNL Carei, Ilie Ciută, continuă să se ascundă după fusta soţiei sale, refuzând să răspundă întrebărilor legate de scandalul în care este implicat subordonatul său pe linie politică, consilierul local Adrian Bucureştean, aflat într-un evident conflict de interese. Careienii aşteaptă nişte răspunsuri chiar dacă vor fi publicate de blogul familial Buletin de Carei, deţinut de soţia sa, Daniela Ciută, care s-a specializat în ultima vreme în fotografierea şi prezentarea budelor din municipiu.
bucurestean
Cel puţin Adrian Bucureştean a dat dovadă de bun simţ şi a redactat un fel de drept la replică, prin care a încercat să arate că nici usturoi n-a mâncat şi nici gura nu-i miroase. Chiar dacă a încercat să interpreteze legea în favoarea sa, deşi Codul Penal îl contrazice flagrant, măcar a răspuns ceva. Deşi dreptul la replică se referea la cele scrise de Opinie de Carei, jurnalista Daniela Ciută, cea cu virgulă între subiect şi predicat, l-a postat imediat pe blogul familial Buletin de Carei. Probabil că acestea sunt noile reguli ale jurnalismului, pe care le ştie doar Daniela Ciută.
În schimb, co-preşedintele PNL Carei, Ilie Ciută, refuză să dea explicaţii vizavi de scandalul de conflict de interese în care este implicat subordonatul său Adrian Bucureştean, respectiv vizavi de faptul că a tolerat timp de cinci ani acest conflict de interese, permiţându-i lui Bucureştean să încaseze ilegal peste 180.000 lei din banii publici.
Opinie de Carei i-a transmis o listă de întrebări co-preşedintelui PNL Carei, Ilie Ciută. A spus că are răspunsurile pregătite, dar nu ni le transmite pentru că nu i-am publicat un drept la replică la un articol anterior, în care îşi făcea reclamă firmei. Dacă tot nu vrea să răspundă Opiniei de Carei, o poate face pe blogul familial Buletin de Carei, unde soţia sa îi publică şi drepturile la replică adresate altora. Sau poate să se autoinvite la o emisiune radio pentru a prezenta aceste răspunsuri, cum a mai procedat în trecut. Careienii, ale căror voturi se pregăteşte să le cerşească la alegerile locale de anul viitor, aşteaptă cu maxim interese răspunsurile sale. Reproducem lista întrebărilor pe care i le-am adresat în numele locuitorilor municipiului Carei:
1. Cum se face că, deşi aţi monitorizat atât de atent contractele administraţiei locale cu PFA-urile (PFA Szasz E. Lorand, PFA Bâtea Ciprian Ilie, PFA Megyeri Tamas Robert de exemplu), aţi trecut cu vederea exact contractele încheiate de PFA-ul colegului şi subordonatului dvs. Adrian Bucureştean, în valoare totală de cel puţin 180.000 lei?
2. Ce măsuri veţi lua pe linie de partid împotriva lui Adrian Bucureştean?
3. Credeţi că ar trebui să demisioneze înainte să apară şi alte dezvăluiri legate de gheşefturile sale pe seama banului public, la care dvs. ţineţi atât de mult?
4. Cum vă veţi prezenta în faţa careienilor alături de Adrian Bucureştean? Nu vă este ruşine să vă afişaţi alături de el?
5. Cum puteţi să staţi la şedinţele de Consiliu Local având în dreapta un coleg condamnat penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar în stânga un alt coleg acuzat de conflict de interese?
6. În lumina ultimelor dezvăluiri privind conflictul de interese în care subordonatul şi colegul dvs s-a aflat în ultimii cinci ani, nu vi se par penibile intervenţiile liberalilor care au pozat tot timpul în marii apărători ai legii şi ai banului public?
7. Cum credeţi că va afecta imaginea PNL Carei scandalul privind conflictul de interese în care se află Adrian Bucureştean, fostul candidat al partidului la Primăria Carei în 2012?
8. Aveţi atâta onoare încât să demisionaţi împreună cu colegul şi subordonatul dvs Adrian Bucureştean? Nu credeţi că PNL ar avea de câştigat de pe urma celor două demisii de onoare?

Încercând să abată atenţia careienilor de la scandalul legat de incompatibilitatea consilierului local liberal Adrian Bucureştean, soţia co-preşedintelui PNL Carei s-a specializat în ultima vreme pe fotografierea şi prezentarea budelor din municipiu.

buda de carei
Budele cele mai insalubre o atrag pe Daniela Ciută ca un adevărat magnet

Daniela Ciută, deşi a reprodus integral dreptul la replică al lui Bucureştean, adresat de altfel Opiniei de Carei, adoptă politica struţului în privinţa evidentului conflict de interese. Ba chiar mai mult, a ajuns să pozeze în victimă a unor atacuri concertate. Bine că n-a pozat în victimă când timp de aproape zece ani a atacat, a jignit şi a calomniat zeci de persoane. Dacă ar fi avut o atitudine corectă, atât ea, cât şi soţul său Ilie Ciută, dar şi ceilalţi consilieri liberali, în mod cert nu se ajungea aici.

Szasz Lorand