Aflat azi, 30 octombrie, într-o vizită la Tăşnad, ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a declarat că DN 1F Carei- Tăşnad- Bobota urmează să intre în reabilitare în acest an sau cel târziu anul viitor.
matache
Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a promis că DN 1F Carei- Tăşnad- limită cu judeţul Sălaj va intra în reabilitare în acest an sau cel târziu în cursul anului viitor, în funcţie de fondurile disponibile. Ministrul Matache a arătat că acest drum este important atât datorită faptului că asigură legătura de la intrarea în ţară pe la Urziceni până în zona Clujului, cât şi datorită faptului că aproape jumătate din turiştii care vin în staţiunea Tăşnad provin din judeţul Cluj.
În vizita sa la Tăşnad, ministrul Iulia Matache a fost însoţit de ministrul Economiei şi Turismului, Mihai Tudose şi prefectul Eugeniu Avram. Oficiile de gazdă au fost făcute de primarul Vasile Mitraşca, alături de consilierul judeţean Oliviu Buzgău, consilieri locali şi angajaţi ai Primăriei Tăşnad
Cei doi membri ai Guvernului României au inspectat lucrările la DJ 191 Tăşnad- Marghita, o investiţie de peste 50 milioane lei, finanţată prin POR, au vizitat staţiunea balneară Tăşnad, unde s-au întâlnit cu patronii pensiunilor, motelurilor şi hotelurilor din zonă, iar apoi au inspectat lucrările la noul sediu al Primăriei, investiţie finanţată prin PNDL.
Ministrul Economiei şi Turismului, Mihai Tudose, a declarat că va trimite la Satu Mare reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Turism pentru a contribui la promovarea staţiunii, atât pe plan intern cât şi la nivel european. Ministrul Tudose a arătat că trebuie acordată o atenţie deosebită turismului balnear, care poate să facă diferenţa dintre ţara noastră şi ţara învecinată, Ungaria.
Primarul Vasile Mitraşca s-a declarat convins că vizita celor doi miniştri va avea efecte benefice asupra dezvoltării infrastructurii Tăşnadului, accentuând faptul că Tăşnadul nu a fost vizitat niciodată în ultimii 50 de ani de doi demnitari de asemenea rang.