Preşedintele ASTRA Carei rămâne la marea sa dragoste: virgula între subiect şi predicat

Preşedintele ASTRA Carei, pe numele său Daniela Ciută, a demonstrat din nou că, deşi se consideră inginer, jurnalist consacrat şi mare om de cultură, habar nu are de gramatica limbii române, încăpăţânându-se să pună în continuare virgula între subiect şi predicat, ceea ce constituie o greşeală gramaticală elementară. Şi a făcut-o de două ori în decurs de câteva ore. Poate chiar de mai multe ori, dar n-am mai avut răbdarea să-i lecturăm şi alte articole scrise în acelaşi limbaj greoi.

bula
Daniela Ciută nu poate scăpa de virgula între subiect şi predicat


Miercuri, 21 octombrie 2015, pe blogul familial deţinut de Daniela Ciută a fost postat articolul intitulat „Tupeu, ipocrizie, oportunism. Preşedintele Iohannis invitat la Carei de denigratorul liberalilor”. După titlul se poate vedea de la o poştă că este vorba de un material scris de Daniela Ciută, deşi e semnat de întreaga redacţie. Preşedintele ASTRA Carei pune din nou virgula între subiect şi predicat, greşeală pe care nu o face nici măcar un elev de clasa a doua. „Campania deşănţată bazată pe discriminare, a fost taxată fără drept de apel”, scrie Daniela Ciută pe blogul său familia. Taxăm şi noi fără drept de apel agramatismul preşedintelui ASTRA Carei, organizaţie din care fac parte intelectualii români ai municipiului. Probabil că mai nou şi cei care habar n-au de gramatica limbii române, punând virgula între subiect şi predicat, se pot considera intelectuali.
Tot miercuri, 21 octombrie 2015, consacrata jurnalistă Daniela Ciută a publicat pe blogul său familial un material intitulat „Scrisoare de mulţumire primarului Kovacs”. Trecând peste patetismul celor scrise şi numeroasele laude de sine, Daniela Ciută a comis-o din nou. „Sărbătorirea Zilei Armatei la Carei, va da posibilitatea (..)”, scrie în scrisoarea de mulţumire preşedintele ASTRA Carei, Daniela Ciută, punând din nou virgulă între subiect şi predicat.

bula2
Daniela Ciută nu poate scăpa de virgula între subiect şi predicat

La început, am crezut că este vorba de o simplă eroare de redactare a textelor. Însă, având în vedere frecvenţa cu care în scrierile Danielei Ciută apare virgula între subiect şi predicat, lucru pe care l-am mai semnalat, am ajuns la concluzia că este o dovadă de agramatism. Este de-a dreptul dureros faptul că o persoană agramată a ajuns să conducă o asociaţie prestigioasă precum ASTRA Carei. Vai de capul ei!
Szasz Lorand


Lasă un răspuns