Cititorii ne-au oferit noi informaţii legate de afacerea „Filtrul”. Am aflat astfel că e vorba de sume mult mai mari de bani decât crezusem iniţial. Consilierul a cărui identitate nu am identificat-o încă a băgat adânc mâna în banii careienilor, făcând acest gheşeft pe banii contribuabililor. Solicităm din nou Primăriei Carei să ne ofere o serie de informaţii legate de identitatea consilierului local şi de dimensiunea gheşeftului din bani publici la care acesta s-a pretat.

site-filtru
Opinie de Carei a aflat că un asemenea filtru nu costă 200 de euro ci între 1.500-2.000 de euro. În urma insistenţelor repetate şi presiunilor respectivului consilier local, câte un asemenea filtru de apă a fost instalat în aproape fiecare unitate de învăţământ din Carei. În municipiul nostru există zece asemenea unităţi de învăţământ. În plus, filtrele instalate erau scumpe, dar de o calitate slabă.
Aceleaşi surse ne-au semnalat faptul că consilierul gheşeftar a încasat un comision de circa 500 de euro pentru fiecare filtru vândut. Adică a făcut în jur de 5.000 de euro încălcând legea. În mod clar, acesta este în conflict de interese. Cu o mână a votat bugetul local, care include şi sumele alocate unităţilor de învăţământ, iar cu cealaltă mână a înmânat factura şi a încasat contravaloarea pentru filtrele furnizate.
Opinie de Carei solicită conducerii Primăriei municipiului Carei să îi comunice dacă unităţile de învăţământ din oraş au achiziţionat asemenea filtre de mii de euro, câte filtre s-au cumpărat, cine a făcut ofertele, cine le-a livrat, cine a încasat banii şi în numele cărei firme?
După ce vom primi răspunsul solicitat, vom reveni cu o anchetă detaliată despre această afacere cu filtre de mii de euro bucata.