Prima ediţie a Festivalului Berii a fost organizată azi (27 septembrie 2015) în Carei, la iniţiativa Organizaţiei Municipale a Forumului Democrat German. Manifestarea a avut loc în parcul dendrologic.

bere1
Deschiderea oficială a fost făcută de preşedintele FDG Carei, Johann Muller, şi de primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs. Preşedintele Johann Muller a arătat că un asemenea festival ar trebui organizat într-o singură localitate din judeţ, nu ca şi astăzi, când au fost organizate două festivaluri separate, unul la Satu Mare şi unul la Carei. Potrivit lui Johann Muller, într-un an ar trebui să aibă loc o singură ediţie, de exemplu la Satu Mare, iar în anul următor la Carei. Probabil acesta a şi fost motivul pentru care participarea a fost puţin mai scăzută.

bere3
Primarul Eugen Kovacs s-a declarat impresionat de atmosfera de Oktoberfest din Munchen, sărbătoare la care a participat în cursul anului trecut. Primarul Kovacs a dat asigurări că administraţia locală va sprijini manifestările de acest gen în cursul anilor viitori. De asemenea, Eugen Kovacs a remarcat buna colaborare pe care o are cu preşedintele Johann Muller şi cu membrii FDG Carei, exprimându-şi speraţa că această colaborare va continua şi în viitor. La încheierea discursurilor, preşedintele Muller şi primarul Kovacs au ciocnit o halbă de bere, declarând deschisă prima ediţie a Festivalului Berii din Carei.

bere2
Distracţia a continuat cu un program cultural-artistic, în cadrul căruia au evoluat ansambluri de dansuri şvăbeşti din zonă. Participanţii la festival s-au delectat cu excelenta bere germană, cu cârnăciorii foarte gustoşi, cu covrigi şi cu tradiţionalul ştrudli.

bere8 bere7 bere6 bere5 bere4