„Sunt hotărât să pun în aplicare idei și soluții inovatoare pentru a face din municipiul Carei un loc mai bun pentru fiecare dintre noi”

Interviu cu Eugen Binder, candidatul PSD la funcţia de primar al Careiului
Reporter: – Vă rog să vă faceţi o scurtă prezentare…
Eugen Binder: – Sunt născut şi crescut în Carei, trăiesc aici şi spun acest lucru cu mândrie. M-am născut în 1986, în data de 8 octombrie, în oraşul nostru. Am urmat cursurile Şcolii Generale Nr.1 şi apoi ale Liceului Teoretic Carei. Provin dintr-o familie mixtă şi, de mic copil, am fost educat să respect pe toată lumea, întrucât trăim într-un oraş multietnic, în care convieţuim cu toţii în bună înţelegere şi prietenie.
Reporter: – Ce studii aţi urmat după absolvirea liceului?
Eugen Binder: – Sunt licenţiat în știinţe juridice, absolvite în cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiş Arad, dar am absolvit și cursurile Facultăţii de Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj Napoca. Mai apoi, am absolvit studiile masterale în administraţie publică. De asemenea, am urmat un curs de mediator.
Reporter: – Care a fost activitatea dumneavoastră profesională?
Eugen Binder: – După ce am obţinut licenţa în ştiinţe juridice, am devenit membru al Colegiului Consilierilor Juridici din judeţul Satu Mare. În perioada 2008-2014, am activat în mediul juridic. A fost o perioadă plină de experienţe frumoase şi interesante. Din 2014, am trecut în domeniul privat şi mi-am mutat locul de muncă la abatorul deţinut de familia noastră. Aici am avut ocazia să cunosc greutăţile şi provocările cu care se confruntă producătorii locali din ţara noastră. Venind dintr-o familie de producători locali de carne și preparate din carne, am dobândit o înțelegere profundă a nevoilor economice și sociale ale cetățenilor.
Reporter: – Când aţi intrat în politică?
Eugen Binder: – Am intrat în politică în urmă cu vreo zece ani deoarece am simţit nevoia să mă implic în viaţa oraşului nostru. În 2020, cu sprijinul colegilor mei, am fost votat pe lista de candidaţi ai PSD la Consiliul Local. În mai 2022, am depus jurământul de consilier local. Alături de colegii mei social-democraţi, am avut o atitudine constructivă în Consiliul Local Carei, sprijinind toate proiectele privind dezvoltarea oraşului nostru. În martie anul trecut, am avut onoarea să fiu ales preşedinte al Organizaţiei Municipale PSD Carei.
Reporter: – De ce aţi decis să candidaţi pentru funcţia de primar al Careiului?
Eugen Binder: – Am un singur motiv şi e foarte simplu. Sunt hotărât să pun în aplicare idei și soluții inovatoare pentru a face din municipiul Carei un loc mai bun pentru fiecare dintre noi. Alături de o echipă de consilieri locali dedicați și profesioniști, suntem pregătiți să aducem schimbările de care orașul nostru are nevoie. Îi invit pe toţi careienii să fie alături de echipa noastră și să susținem împreună o viziune comună pentru un Carei mai bun și mai prosper. Fiecare vot și fiecare contribuție contează. Împreună, vom construi un viitor mai bun pentru Carei!