A început campania electorală! Patru candidați la Primăria Carei, cinci partide la Consiliul Local Carei

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat că astăzi începe campania electorală pentru alegerile din data de 9 iunie, subliniind că, de la acel moment, se aplică regulile specifice în privinţa acţiunilor şi materialelor de propagandă permise.
Potrivit reglementărilor în vigoare, în campania electorală este interzisă folosirea mesajelor sau sloganurilor cu caracter discriminatoriu sau a mesajelor de incitare la ură şi intoleranță, precum şi a oricăror forme, mijloace, acte sau acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă sau etnică, se precizează într-un comunicat de presă al BEC.
“Biroul Electoral Central recomandă, cu fermitate, competitorilor electorali să respecte regulile generale privind desfăşurarea campaniei electorale, să aibă un discurs echilibrat, onest şi constructiv şi să evite denaturarea sau manipularea informaţiilor pentru a preveni răspândirea ştirilor false, a acţiunilor de dezinformare şi a oricăror derapaje de natură să afecteze buna desfăşurare a procesului electoral”, arată sursa citată.
De asemenea, BEC transmite că discursul electoral şi mesajele cu caracter politic ale competitorilor electorali trebuie dezvoltate în aşa fel încât “să ofere garanţii privind respectarea şi promovarea principiilor democraţiei şi să contribuie la dezvoltarea unui climat de integritate în desfăşurarea campaniilor electorale, atât din respect pentru ceilalţi competitori, cât şi pentru alegători”.
”Alegătorii merită să aibă acces la informaţii obiective, reale şi corecte pentru a-şi putea forma propria opinie şi pentru a decide în deplină cunoştinţă de cauză”, mai arată BEC.
Patru candidați la funcția de primar al Careiului
În cursa pentru ocuparea funcției de primar al Careiului au intrat patru candidați.
1. Giurgiu-Kovacs Monica-Silvia (UDMR)
2. Binder Eugen (PSD)
3. Nemeș Ghiță-Adrian (PNL)
4. Ganea Constantin (Forța Dreptei)


Cinci liste de candidați la Consiliul Local Carei
Au depus liste de candidați pentru Consiliul Local Carei cinci formațiuni politice:
1. UDMR
2. PSD
3. PNL
4. AUR
5. Forța Dreptei
Șase candidați la președinția Consiliului Județean
Pentru președinția Consiliului Județean Satu Mare au intrat în cursa electorală șase candidați:
UDMR: Pataki Csaba
PSD: Mircea Govor
Forța Dreptei: Csordas Ștefan
PNL: Adrian Cozma
S.O.S. România: Vasile Deac
Alianța Dreapta Unită USR-PMP: Liviu Pop.