Traficanţi de droguri prinşi în flagrant la Satu Mare în timp ce comercializau cocaină

La data de 22.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.
Măsurile au fost luate după ce doi dintre aceștia au fost prinși în flagrant în timp ce comercializau o cantitate de cocaină ( drog de mare risc), pe care o procuraseră de la cel de al treilea inculpat.
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate cantități de droguri de mare risc și substanțe cu efecte psihoactive (cocaină, 3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal, 4-MMC, cunoscut sub numele de mefedronă și 2 MMC), sume de bani în lei, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.
Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare cu propunerea arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, arată DIICOT.