Măslin plantat de elevi ai Liceului Teoretic Carei în curtea Centrului Cultural de Ziua Pământului

Direcția de Cultură Carei, în colaborare cu Liceul Teoretic Carei, au marcat Ziua Pământului la Centrul Cultural.
În cadrul discuțiilor de la Teatrul Municipal, legate de tema ediției din acest an: Planeta vs Plastic, au luat cuvântul Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură Carei, prof. Mențiu Gabriela și prof. Mihali Agneta, fiecare dintre ei subliniind importanța protejării mediului și a reciclării deșeurilor, precum și rolul important pe care îl avem fiecare dintre noi în ceea ce privește atingerea obiectivelor de mai sus.
Pentru această întâlnire elevii au realizat trei pancarte, precum și un mesaj ecologist transmis de elevul Varga Balazs. La manifestare au participat elevii claselor IX D, IX E, IX A și IX C , însoțiți de profesoarele Kovacs Stefania, Mihali Agneta și Mențiu Gabriela.
La finalul întâlnirii, a fost plantat un măslin în curtea Centrului Cultural, ca simbol al importanței pe care o au arborii în purificarea aerului, reducerea poluării și menținerea biodiversității.
Ziua Pământului este o sărbătoare dedicată protejării mediului înconjurător, marcată din anul 1970, în data de 22 aprilie, concepută pentru a educa oamenii cu privire la problemele de mediu și pentru a promova acțiuni de protejare a naturii.