BREAKING NEWS. Autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta candidează la funcţia de primar al Careiului!

Autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta, cea care se încăpăţînează să pună virgula între subiect şi predicat, şi-a anunţat candidatura la funcţia de primar al Careiului.
Deocamdată, alfabeta jurnalistă nu a anunţat sub sigla cărui partid va candida la funcţia de edil şef al Careiului. Oricum, variantele nu sunt prea multe.
Unii spun că va porni sub sigla SOS România, ca şi un fel de Şoşoacă de Carei, iar alţii sub cea a Partidului Mişcarea Naţională, înfiinţat de extremistul Mihai Târnoveanu, cel care s-a dat în stambă la Carei cu ocazia inaugurării statuii poeului maghiar Kolcsey Ferenc, la care a participat fosta preşedintă a Ungariei, Novak Katalin. Talanga să fie cu ei în eternitate!
Nu este exclus ca un lider judeţean al unui partid mai frecventabil, care visează multe şi probabil fumează ceva de calitate, să o propulseze ca şi candidat la aceeaşi funcţie. Ar fi ca un fel de reîntoarcere la prima dragoste, dar rezultatul final ar fi de-a dreptul penibil, care să dea cu minus. De data asta, n-ar câştiga nici măcar în Ianculeşti.
Şef de campanie va fi consortul Ilie Ciuta, trimis de alegători în anonimitatea de simplu cetăţean în urmă cu patru ani. Omul se străduie să îşi filmeze cu o mână şi să îşi fotografieze cu cealaltă jumătatea, care habar n-are că virgula nu se pune între subiect şi predicat, dar nici nu înţelege sensul cuvintelor limbii române.
Un fel de Stan şi Bran care se încpăţânează să iasă în evidenţă cu chestii care mai de care mai comice şi mai penibile. Careienii fac mişto şi spun că unii nu mai au acces nici la contul lor de Facebook, care este dirijat de madam virgula între predicat şi subiect şi de pe care îşi împăştie compunerile instigatoare şi denigratoare.
În peisaj apare şi o apărătoare a legii, cunoscută publicului sub porecla de maimuţa urlătoare. Este cea care se pune în fund pe monumente şi îşi proclamă convingerile extremiste de care nu este curios niciun careian întreg la cap. De altfel, asta face şi în instanţă, adică urlă mult şi fără rost, încercând să îşi impresioneze clienţii cărora le pierde cauzele pe bandă rulantă. Cine se asemeamănă, se adună cu Daniela Ciută, de care majoritatea concetăţenilor fug mai ceva ca de ciumă!
Spre liniştea tuturor, e doar o mică glumă de 1 aprilie, de Ziua Păcălelilor. Sperăm că rămâne doar la acest stadiu. Nici în cel mai sumbru coşmar nu ne-am dori ca aceste rânduri să devină realitate!