Brutărie din Carei, amendată cu 10.000 de lei de inspectorii sanitar-veterinari

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada 15-22 martie 2024, 92 acțiuni de control.
Verificările au vizat : unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro alimentare.
În urma acestor controale au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale din care – 1 amendă contravențională în valoare de 10.000 lei – 1 Brutărie din localitatea Carei – pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile a produselor alimentare.
Au fost aplicarte și 6 avertismente pentru producători particulari, de produse lactate și de legume fructe din piețele agro alimentare din Satu Mare – pentru manipularea necorespunzătoare a produselor aduse în piață, pentru comercializare.