Ziua Porților Deschise la clasa pregătitoare cu predare în limba germană din Carei

Joi, 29 februarie 2024, va avea loc Ziua Porților Deschise la clasa pregătitoare în limba germană de la Școala Gimnazială Nr.1 din Carei. Evenimentul va începe de la ora 17.30.
Părinții și copiii interesați sunt așteptați de învățătoarea Engi Erzsébet, de viitorii absolvenți ai clasei a IV-a cu predare în germană și părinții lor, care vor povesti despre experiențele lor. Preșcolarilor le-au fost pregătite programe și suprize interesante.
Viitoarea clasă pregătitoare în limba germană o va avea învățătoare pe Engi Erzsébet.
”Foarte mulți elevi au absolvit sub îndrumarea mea și sunt mândră de faptul că mulți dintre ei au obținut ulterior rezultate foarte bune la învățătură. Clasa noastră funcționează ca o familie. Nu este ușoară acceptarea, însă în clasa mea sunt copii șvabi/germani, români și maghiari. La început comunicarea e grea, dar după o vreme se obișnuiesc iar ulterior ajung să cunoască toate cele trei limbi. Dacă punem la socoteală că elevii mei vor învăța și limba engleză ca limbă străină, pot să spun că elevii clasei cu predare în limba germană vor stăpâni de fapt patru limbi”, a declarat învățătoarea Engi Erzsébet.
La nivel de Carei, elevii pot urma cursurile cu predare în limba germană până în clasa a opta, după care își pot continua studiile la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” din municipiul Satu Mare.