FOTO. Spațiu de relaxare la Școala Vasile Lucaciu Carei. Copiii își petrec pauzele în sala colorată și hrănesc papagalii și canarii

Elevii și profesorii de la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” din Carei au, începând din acest an școlar, o cameră de relaxare, informează SparkNews.ro. În acest spațiu, profesorii pot discuta cu elevii ori de câte ori este nevoie, pot avea întâlniri cu părinții ori pot desfășura ore de dirigenție.
Spațiul este și cabinet ornitologic, astfel că elevii vin în fiecare pauză pentru a admira papagalii și canarii, dar și peștii din acvariu. Este un mod de a petrece altfel pauzele, de a se relaxa, dar și unul de responsabilizare, pentru că elevii sunt cei care hrănesc păsările cât timp sunt la școală.
Camera de relaxare a fost amenajată în octombrie anul trecut. Inițiatoarea proiectului este Renata Venig-Ghiman, profesoară de educație fizică, pasionată de păsări și membră a Asociației Ornitologice Române.
A fost ajutată la realizarea spațiului de colegi din școală. Johanna Mărcuş, profesoară de desen, a pictat pereții şi a pus tapetul, conducerea școlii a achiziționat pufuri, iar păsările le-a adus de acasă profesoara de educație fizică.
Citește integral articolul aici.