Intervenția pompierilor la incendiul izbucnit ieri la o magazie de lângă gara CFR din Carei era să fie compromisă din cauza presiunii scăzute a apei din cel mai apropiat hidrant.
Potrivit martorilor oculari, pompierii au sosit cu autospecialele umplute cu apă, însă pe măsură ce se goleau, se impunea umplerea acestora pentru a se reîntoarce la locul intervenției.
Pompierii au încercat să își umple autospecialele la un hidrant amplasat în parcarea din fața gării CFR, însă presiunea era foarte slabă. Pe o imagine trimisă de un cititor al portalului Opinie de Carei se poate observa că apa din hidrant nici măcar nu reușește să îndrepte furtunul flexibil al autospecialei.
În cele din urmă, pompierii și-au umplut autospecialele cu apă de la alți hidramți din oraș, unde presiunea era optimă în acest scop. Noroc că nimeni nu și-a pierdut viața în inncendiul violent. În schimb, s-au distrus kilometri întregi de cabluri de fibră optică.
Se poate pune problema că, în cazul în care presiune era conformă, pompierii puteau cupla mai multe furtunuri care să ajungă până la magazia incendiată și, în mod sigur, reușeau să lichideZe mult mai rapid incendiul, în loc să aștepte autospecialele care navetau prin oraș după apă.