Mai multe categorii de persoane vor beneficia de gratuități și reduceri la transportul public care va fi realizat cu autobuze electrice pe raza municipiului Carei. 
Potrivit hotărârii Consiliului Local Carei, elevii din învățământul obligatoriu, profesional și liceal din municipiu vor beneficia de 60 de călătorii gratuite în fiecare lună, pe tot parcursul anului școlar.
Persoanele cu handicap și însoțitorii acestora vor beneficia și ele de 60 de călătorii gratuite într-o lună. De această gratuitate vor mai beneficia: persoanele persecutate politic în regimul comunist și cele deportate în străinătate, persoanele care au calitatea de revoluționari din Decembrie 1989, veteranii de război și văduvele acestora, persoanele care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcției Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950-1961.
Pensionarii cu venituri mici, cu un cuantum al pensiei de până la 1.250 lei inclusiv, vor avea parte de o reducere de 50% la abonamentul lunar cu 60 de călătorii, urmând să plătească 55 de lei în loc de 110 lei. De aceeași reducere vor beneficia donatorii onorifici de sânge.
Beneficiarii acestor gratuități și reduceri trebuie să aibă domiciliul în municipiul Carei. Ele se vor acorda pe baza unor legitimații de călătorie.