Ca urmare a faptului că la nivelul comunei Săcăşeni au fost inregistrate mai multe plângeri ale cetăţenilor care domiciliază pe raza teritorial-administrativă a comunei privind disconfortul creat din arderea unor deșeuri, Comisariatul Județean Satu Mare a efectuat verificări de specialitate, beneficiind de sprijinul unor reprezentanți ai Secției 6 Poliție Rurală Tășnad din cadrul I.P.J. Satu Mare.
S-a constatat că o persoană din localitate a efectuat activități de dezmembrări auto fără a deține autorizațiile prevăzute de lege.
Deșeurile rezultate din activităţile menționate – plastice, textile, cauciuc, filtre, cabluri ș.a.- au fost eliminate, prin incinerare direct pe sol.
Pentru faptele săvârșite, titularul activității a fost sancționat cu amendă contravențională și au fost impuse măsuri pentru conformare la prevederile legale din domeniul protecției mediului. Aspectele care intră în competența de soluționare a altor instituții, vor fi soluționate de către acestea, informează Garda de Mediu Satu Mare.