OPINIE. Daniela, unde fuseși? Dezvelirea statuii Petofi la Satu Mare s-a desfășurat civilizat, fără talăngi, urlete și huiduieli

Dezvelirea statuii poetului revoluționar Petőfi Sándor a decurs foarte civilizat ieri după-amiază în municipiul Satu Mare.




Nu s-au auzit talăngi, huiduieli și urlete animalice, cum s-au auzit în luna aprilie a acestui an la Carei, când și aici a fost dezvelită o statuie a poetului Kölcsey Ferenc, autorul Imnului Ungariei.
Sătmărenii au demonstrat că sunt civilizați și trăiesc în armonie și bună înțelegere, indiferent de etnia din care fac parte. La fel s-au comportat și careienii, bâlciul fiind provocat de naționaliștii și extremiștii invitați de autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta, cea care se încăpățânează să pună virgula între subiect și predicat.
Daniela Ciută și amicii săi naționaliști și extremiști nu și-au mai făcut apariția la Satu Mare. Poate i-a prins rușinea când s-au gândit ce bâlci grobian au provocat în urmă cu o jumătate de an la Carei. Asta dacă au cu ce să gândească!


Sătmărenii au avut noroc că autointitulata jurnalistă careiană și gașca ei de naționaliști și extremiști nu s-au dezlănțuit ieri la dezvelirea statuii Petőfi.
Daniela, unde fuseși ieri? Nu este exclus să fi fost ocupată în continuare cu demersurile ca ea sau consortul său să fie primiți într-un partid, oricare ar fi el, pentru a candida din nou în 2024. Cu circul și scandalurile de rigoare. Din ce se arată, au mai rămas doar formațiuni din extrema dreaptă, precum AUR a lui Simion, SOS-ul lui Șoșoacă și Mișcarea Națională a lui Tîrnoveanu. Liberalii careieni se opun ferm tuturor tentativelor unora de la județ de a-l reinfiltra în organizația lor. Nu le mai trebuie circul și scandalul din trecut și nici autorii acestor scandaluri.

Szasz Lorand