Interviu cu jurnalistul Constantin Mihalachi, proprietarul site-ului de ştiri auto AutoBlog.MD, unul dintre cele mai vizitate site-uri din Republica Moldova
Reporter: – Cum ai ajuns la Retro Parada Toamnei de la Carei?
Constantin Mihalachi: – Am ajuns la Carei după ce am dus puţin Careiul la Chişinău. Am făcut un eveniment acum, în septembrie, AutoClassica, la Chişinău. Am invitat Retromobil Club România. A dat curs invitaţiei şi Adrian Nemeş, a venit şi el la Chişinău. Au fost nouă maşini din România. Acum îi întorc vizita înapoi şi, iată, sunt aici.
Reporter: – Ce părere ţi-ai ăcut despre oraşul Carei?
Constantin Mihalachi: – Din ce am apucat să văd, e frumos. Am sosit noaptea, astăzi de la hotel m-a luat Adi (Adrian Nemeş- nr.r) şi am mers vreo două sute de metri, dar sunt impresionat de cum arată oraşul Carei, inclusiv locaţia aceasta, chiar şi hotelul House of Charles. Ştiu că nu este un oraş nu foarte mare, dar m-a impresionat acest hotel, pentru că, de obicei, aşa hoteluri găseşti doar prin oraşele mai mari.
Reporter: – Cum ai ajuns să fii influencer în domeniul auto?
Constantin Mihalachi: – Treaba a pornit prin 2010, când am început să fac televiziune. Aveam o emisiune mică, Autostrada se numea atunci, de vreo 15 minute. Era mai mult un filler, cum îi spuneam noi atunci, deci trebuia de umplut cumva spaţiul de emisie. Era treaba destul de cunoscută, fiind un post de televiziune bazat pe ştiri şi eram aşa ca să mai diversifice puţin conţinutul. Dar a evoluat într-o emisiune mare, de 45 de minute, la un moment dat. Prin 2015 m-am lăsat de televiziune şi am pornit AutoBlog.MD, care e printre cele mai vizitate site-uri din Republica Moldova acum. E un site de ştiri auto, modele noi, punem accent foarte mare pe siguranţa rutieră, de obicei când sunt lucruri mai grave prin trafic sau ceva se întâmplă, întotdeauna le scoatem în evidenţa pentru ca, cumva, să tragem alarma şi noi că trebuie să fim cu toţii mai atenţi când conducem. În mare parte fac testdrive-uri, tot felul de evenimente şi mai nou, de vreo doi ani deja, fac evenimentele mele mai mari, unde aşteptăm mii de oameni de obicei.
Reporter: – Ce le transmiteţi eventualilor urmăritori din Carei, zona înconjurătoare sau chiar judeţul Satu Mare?
Constantin Mihalachi: – Le transmit, în primul rând, un mare salut. Aveţi o localitate sau o zonă foarte frumoasă. Mi-a plăcut să descopăr oamenii în primul rând aici. E ceva deosebit. Nu ştiu, e cumva diferit de ceea ce avem şi în Moldova din România. Mă bucur să descopăr zona, oamenii şi să fiu aici.
A consemnat Szasz Lorand