Judecătoria Carei l-a condamnat zilele trecute la patru luni de închisoare cu suspendare pe un careian care a spart un bar pe motic că „a dorit să sustragă băuturi alcoolice şi ţigări întrucât nu are surse de venit şi locuieşte în chirie”. Careianul ghinionist nu a reuşit să fure nimic, în schimb s-a ales cu condamnarea pentru furt calificat.
Filmul spargerii pare să facă parte dintr-o comedie de-a dreptul absurdă.
Văzând că barul situat în Piaţa 1 Mai din oraşul Carei este închis, a sărit gardul, a mers în spatele clădirii barului, unde, cu o cărămidă pe care a găsit-o la faţa locului, a spart geamul băii, a pătruns în interior, însă nu a putut înainta şi în incinta barului, uşa de acces fiind încuiată.
A ieşit prin acelaşi geam spart, a sărit din nou gardul şi s-a deplasat în partea dreaptă a barului, unde a observat o uşă termopan, pe care credea că se face accesul în bar. Cu o piatră a spart sticla acelei uşi şi a pătruns în interior, constatând că, şi de data aceasta, nu poate ajunge în incinta principală a barului, acea uşă permiţând accesul doar într-o anexă a unităţii. Văzând aceasta, careianul a ieşit şi din acea încăpere.
Ajuns pe terasa barului, hoţul a observat un geam, lângă uşa de acces, pe care l-a spart tot cu o cărămidă. În momentul în care a pătruns în interior, inculpatul a auzit alarma pornită a barului, motiv pentru care a părăsit locaţia grăbit, fiind identificat la scurtă vreme de către un echipaj de poliţie.
Careianul a fost trimis în judecată pentru pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de furt calificat. Joia trecută, Judcătoria Carei l-a condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de doi ani.
Sentinţa Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.