Exprogame – Patronatul Organizatorilor, Producătorilor și Exploatatorilor de jocuri de noroc și AOPJNR – Asociația Organizatorilor și Producătorilor de Jocuri de Noroc,
În calitate de asociații de reprezentare profesională a sectorului de jocuri de noroc tradiționale, ne delimităm cu vehemență de declarațiile întreprinse în ultimele zile de domnul Sorin Constantinescu. Erijându-se în reprezentant al industriei de jocuri de noroc, acesta a angajat o aiuritoare dispută publică cu domnul Marcel Ciolacu, Prim ministru al României. Cele susținute de domnul Constantinescu au luat în multe zone nuanța unor derapaje neprincipiale, de atac la persoană, care nu au nimic în comun cu dialogul oficial și cu reprezentarea profesională.
Prin urmare, ne vedem nevoiți să clarificăm faptul că Sorin Constantinescu nu este un reprezentant legitim al sectorului de slot-machine tradiționale, denumit în mod popular și cu termenul de “păcănele”, iar asocierea persoanei sale cu reprezentarea acestui domeniu nu are nicio fundamentare! Sorin Constantinescu este asimilat în prezent drept un consultant apropiat marilor companii de jocuri de noroc la distanță (online). Prin urmare, declarațiile dânsului trebuie înțelese atât de mass media, cât și de instituțiile statului român drept considerații ale unei persoane care caută să-și promoveze o imagine publică personală, care a avut și poate că încă mai are anumite interese de nivel personal în domeniul jocurilor de noroc online, dar contrare celor din domeniul de slot-machine tradiționale, pe care nu este abilitat să îl reprezinte. Remarcăm cu surpindere faptul că prin această comunicare publică neprincipială domnul Constantinescu a subminat dialogulul oficial pe care l-am revendicat permanent prin adresele depuse în ultima perioadă în atenția actualei guvernanțe, referitoare la proiectul de ordonanță care vizează sectorul nostru, ducându-l, iată, spre un desuet conflict cu premierul.
În încheiere și în așteptarea Ordonanței de Guvern de modificare a OUG 77 / 2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, revenim către domnul Marcel Ciolacu, Prim ministru al României și către domnul Ioan-Marcel Boloș, Ministru al Finanțelor Publice cu rugămintea de a îngădui în aceste zile adevăraților reprezentanți ai sectorului de jocuri de noroc tradiționale de tip slot-machine o obiectivă și cuvenită dezbatere privind Proiectul de Ordonanță și consecințele acestuia, astfel cum le-am enunțat deja în comunicatul de presă al asociațiilor noastre, precum și în materialul mai amplu depus în atenția Ministerului Finanțelor Publice și al O.N.J.N.

Sursa: Comunicat de presă