În perioada 14-20 iulie 2023, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 95 acțiuni de control.
Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro alimentare.
În urma acestor controale au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, din care – 1 amendă contravențională în valoare de 45.000 lei, – 1 Supermarket din localitatea Satu Mare – pentru valorificarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat și 4 avertismente pentru 4 producători particulari, de legume fructe din piețele agro alimentare din Satu Mare și Tășnad – pentru manipularea necorespunzătoare a produselor aduse în piață.
D.S.V.S.A. Satu -Mare va continua acțiunea de verificare a unităților de alimentație publica și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților județului, precum și a tuturor zonelor de agrement, ștrandurilor, taberelor și pensiunilor de pe raza județului. Acțiunea va cuprinde și restaurantele și sălile de evenimente, care mai organizează în perioadă următoare nunți, banchete, boteze, precum și alte evenimente, pentru a pre întimpina apariția unor episoade nedorite.