Membrii grupării de traficanți de droguri din Carei destructurată de DIICOT la sfârșitul lunii trecute se pare că aveau totuși anumite principii și nu prea vindeau droguri minorilor.
Aceștia vindeau 3 CMC, amfetamina și ketamină doar persoanelor majore, în timp reușind să își formeze un fel de clientelă fidelă. Și-au desfășurat activitatea timp de aproape un an, până când s-au trezit cu mascații și cu polițiștii antidrog la uși.
Începutul sfârșitului s-a înregistrat în luna mai, în momentul în care un careian a fost reținut în Mamaia, unde se dusese 2,7 kilograme de droguri pentru a le vinde în cluburile din stațiune.
Un alt careian a fost reținut având asupra lui o jumătate de kilogram de drog 3 CMC în Cluj.
În urma descinderilor de săptămâna trecută, zeci de careieni au fost audiați la DIICOT. În cele din urmă, trei dintre cei acuzați de trafic de droguri de mare risc, constituire de grup infracțional organizat și chiar și trafic de migranți au fost puși sub control judiciar. Mandatul de european de arestare emis de autoritățile din Ungaria nu a fost admis de instanță din cauza stării precare de sănătate a careianului și a faptului că avea un dosar pentru lovituri și alte violențe.
Interesant e faptul că traficanții aveau prieteni apropiați în rândul unor reprezentanți ai forțelor de ordine publică. Rămâne în sarcina DIICOT să stabilească dacă s-au implicat sau nu în activități infracționale.

Citiți și Grupare de traficanţi de migranţi şi de droguri, cu ramificaţii la Carei, destructurată de DIICOT