Portalul Opinie de Carei a relatat ieri despre un profesor de matematică din oraș care le cere elevilor de gimnaziu obligați să vină la meditații private un leu pentru folosirea toaletei din casa sa.
Însă profesorul în cauză face bani nu numai din wc-ul său, ci și din apă. Acesta le dă câte un pahar cu apă elevilor care li se face sete, însă le cere câte un leu pentru fiecare pahar băut. Destul de scump pentru un pahar de apă de la robinet.
Profesorul de gimnaziu este renumit pentru faptul că își obligă elevii din clasele cărora le predă să vină la meditații private. Metoda de a-i determina să vină la ore particulare e cea clasică. Elevii care refuză nu sunt scoși din note de 5 și 6 până când înțeleg că trebuie să cotizeze în privat la domnul profesor.
Cadrul didactic îi programează la ore pe elevii cu care ar trebui să se ocupe la clasă, lucru pentru care este plătit de Statul Român. Dacă un elev nu poate să meargă la ore din diverse motive, nu este nicio problemă, în schimb trebuie să trimită banii pentru meditații. Profesorul se justifică prin faptul că nu e treaba lui că elevul nu poate să vină, dar el și-a sacrificat din timpul său liber pentru a-l medita în privat.
O asemenea ședință, la care participă cel puțin 10-12 elevi, costă 80 de lei. Astfel, în două ore, profesorul de gimnaziu câștigă circa 1.000 de lei meditându-și elevii cu care nu se ocupă în timpul orelor de curs.
La aceste meditații, face cu elevii exact exercițiile din care ziua următoare le dă test. Cei care umblă la ore iau note mari, însă cunoștințele lor de matematică sunt destul de slăbuțe. Pe domnul profesor nu pare să-l intereseze aceste aspecte, fiind mai preocupat să facă bani inclusiv din folosirea toaletei și vânzarea de pahare cu apă în timpul meditațiilor private.
Părinți taxați prin această metodă de-a dreptul banditească nu depun reclamații de frica unor eventuale repercusiuni, fiindu-le frică ca profesorul să nu se răzbune pe copiii lor. Iar această tărășenie durează de câțiva ani buni.