Primăria Carei vrea să promoveze un proiect ambițios de peste 40 de milioane de euro în vederea reabilitării, modernizării, dotării și extinderii Spitalului Municipal.
În ședința de ieri, consilierii locali careieni au aprobat documentația tehnică a investiției, în sumă de 219 milioane lei.
Proiectul are ca scop stabilirea unor măsuri de eficientizare a activității spitalului.
Primarul Eugen Kovacs a arătat că din cele 40 de milioane de euro, 19 milioane constituie lucrări de construcții plus montaj, iar diferența este alocată pentru aparatură.
Primăria Carei are două oportunități de obținere a finanțării, fie prin Compania Națională de Investiții, fie prin Programul Operațional Regional. În iulie se va decide unde va fi depus spre finanțare acest proiect, a adăugat primarul Kovacs.
Prin acest proiect se propune extinderea spitalului pe orizontală pentru a putea găzdui spațiile necesare unui Compartiment Primiri Urgențe atât pentru adulți cât și pentru copii, a unui Sector Spitalizare de Zi (15 paturi) compact, a unui Laborator Roentgendiagnostic (imagistică și radiologie), care să permită dotarea lui cu CTA și RMN, RX, DEXA.
Extinderea cuprinde și un Bloc Operator și Compartiment Asistență Terapie Intensivă (ATI) (zece paturi), conform normelor în vigoare atât din punctul de vedere al siguranței la incendiu cât și din punct de vedere al sănătății populației și siguranței în exploatare.
De asemenea, se propun lucrări de eficientizare energetică prin dotarea cu utilaje de ultimă generație cu consum redus de energie electrică și de combustibil gazos și prin realizarea unei instalații de producere de energie electrică verde prin panouri fotovoltaice și solare.