Zeci de careieni participă astăzi la pelerinajul de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc, cel mai mare pelerinaj din Europa Centrală şi de Est. Aceştia au postat numeroase imagini cu miile de credincioşi sosiţi la Şumuleu Ciuc. 

Grupurile de pelerini au început să se îndrepte încă de la primele ore ale dimineţii spre locul procesiunii, şi anume altarul în aer liber amenajat în şaua dintre dealul Şumuleul Mare şi Şumuleul Mic.
La fel ca în fiecare an, mulţi credincioşi nu folosesc ruta obişnuită pentru a ajunge la altarul în aer liber, ci urcă spre locul slujbei pe un deal abrupt, denumit şi „Drumul Crucii”, care porneşte la câteva sute de metri de Catedrala franciscană şi pe care se află 14 cruci ce simbolizează locurile unde Isus s-a oprit pe Golgota.
La pelerinajul de la Şumuleu Ciuc vin catolici din întreaga lume, în majoritate de limbă maghiară, organizatorii precizând că şi-au anunţat prezenţa persoane inclusiv din Australia sau SUA, dar şi din întreaga Europă, cu precădere din Ungaria.
Pelerinajul este şi un prilej ca familiile să se reunească, mulţi dintre cei plecaţi în străinătate venind acasă.
La pelerinaj se afla şi preşedinta Ungariei, Novak Katalin, vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, vicepremierul României, Kelemen Hunor, miniştrii Tanczos Barna şi Eduard Novak, care a ajuns pe bicicletă, precum şi alţi reprezentanţi ai comunităţii maghiare din România sau oficiali de la Budapesta.

Foto: Lucaci Monika