Scandalul în care, la începutul acestei luni, tânăr de 24 de ani a ajuns la spital, după ce un băiat de 19 ani l-a tăiat în zona feţei şi a gâtului, în faţa unui club din Carei, începe să miroasă a şantaj din ce în ce mai urât.

Tânărul care a ajuns la spital cu tăieturi în zona gâtului şi a feţei a început să ceară diverse sume de bani de la celălalt tânăr pentru a nu depune sau a-şi retrage plângerea penală.
Potrivit informaţiilor deţinute de portalul Opinie de Carei, ultimele pretenţii financiare ale tănârului rănit la gât au ajuns să se ridice la nici mai mult, nici mai puţin de 50.000 de euro.
Solicitarea pare de-a dreptul exagerată în condiţiile în care, pe imaginile needitate suprinse de camerele de supraveghere, se vede că tânărul de 24 de ani, îmbrăcat în negru, este cel care a provocat întregul scandal, fiind de fapt agresorul.
Pe imaginile needitate de televiziuni interesate se vede clar cum îl abordează pe celălalt tânăr, iar apoi se repede, îl strânge de gât şi îl doboară la pământ. Cel de 19 ani, din instinct de autoapărare, îl loveşte cu un pahar în zona feţei, iar paharul se sparge în cioburi, provocându-i rănile la gât.
Tânărul rănit nu leşină, nu cade la pământ, ci rămâne bine mersi în picioare în continuare.


De altfel, tânărul agresor care s-a ales cu răni la gât nu este chiar uşă de biserică. În octombrie 2020, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Oradea la patru luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de doi pentru săvârşirea infracţiunii de “lovire sau alte violenţe”, după ce a bătut crunt un tânăr careian, sportiv de performanţă.
În 30 ianuarie 2023, Judecătoria Carei a respins cererea privind revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 4 (patru) luni închisoare aplicată acestuia. Nu este exclus ca la data săvârşirii agresiunii să fi fost în această perioadă de supraveghere.
Recent, tânărul agresor a fost protagonistul unui alt episod violent, bătundu-l cu o cruzime ieşită din comun pe un căntăreţ de muzică de petrecere. Agresiunea s-a petrecut într-un local din zona Careiului. Cântăreţul a refuzat să depună plângere, temându-se probabil să nu îi influenţeze cariera muzicală.
În cazul în care familia tânărului de 19 ani refuză să achite cei 50.000 de euro pentru pretinsa despăgubire, întreagul scandal se va tranşa în instanţă. Acolo se va constata cine a provocat scandalul, cine a fost agresorul şi cine a acţionat în autoapărare, cine a mai fost condamnat pentru scandaluri, bătăi şi violenţe şi se va aplica legea, care nu poate fi editată ca şi imaginile de la Observator News. Prietenii ştiu de ce!