Printr-o declaraţie transmisă portalului Opinie de Carei, deputatul UDMR Nagy Szabolcs arată că “e de-a dreptul halucinant să dai vina pe UDMR pentru haosul creat de un grup de naționaliști și extremiști”.

Prezentăm integral declaraţia deputatului Nagy Szabolcs:
Este lipsit de fair-play să încerci să profiţi pe plan politic şi electoral de scandalul cu caracter şovin la care s-a cedat miercurea trecută un grup de naţionalişti şi extremişti aduşi la Carei pentru a face scandal la dezvelirea statuii poetului poetului şi politicianului Kölcsey Ferenc în Carei, eveniment la care a participat și președintele Ungariei, Novák Katalin.
Lipsa de fair-play a preşedintelui PNL Satu Mare, deputatul Adrian Cozma, nu ne miră prea mult, având în vedere ieșirile regulate în presă în care încearcă prin minciuni să atace conducerea UDMR de la Consiliul Județean, respectiv Municipalitate, insinuind tente naționaliste.
Totuși e de-a dreptul halucinant să dai vina pe UDMR pentru haosul creat de un grup de naționaliști și extremiști, aduși de prin toată țara cu scopul să strice un eveniment important al comunității careiene. Și din declarația dânsului reiese că, văzându-se candidat la funcții, calculează politic fiecare astfel de eveniment care are tentă clară de a dezbina buna conviețuire între etniile din județ.
UDMR regretă că astfel de indivizi cu comportament de mahala, precum cei “importaţi” la Carei, se pot manifesta în voie în spaţiul public, fiind priviţi chiar cu simpatie de unii politicieni. Se pare că doar preşedintele PNL Satu Mare are nevoie de asemenea minciuni pentru a-şi atrage simpatia unor elemente naţionaliste şi şovine, din simple calcule electorale.
Şi nu trebuie să omitem un fapt deosebit de important. Acel grup de naţionalişti şi extremişti a sosit la evenimentul de la Carei invitaţi de un personaj aflat în relaţii excelente cu preşedintele PNL Satu Mare, a cărei familii a condus timp de circa 15 ani PNL Carei. Deputatul Adrian Cozma participă în mod frecvent la diverse manifestări alături de personajul în cauză.
În încheiere, accentuez din nou faptul că este lipsit de fair-play să te foloseşti de asemenea incidente şovine regretabile pentru a-ţi face propagandă electorală, preşedintele PNL Satu Mare neputându-se abţine în ale recomanda “celor care nu sunt de acord cu administrația UDMR din județul Satu Mare să meargă la vot”. Sătmărenii au mers la vot şi la alegerile locale precedente. Atunci au votat oameni și rezultate demne pentru acest județ, dar se pare că unii vor să câștige popularitate nu prin fapte, ci prin a distruge o comunitate multietnică.