Abureli fără efect: Așa zisul protest de la Carei n-a fost deloc civilizat, iar scuipatul a fost pur și simplu un scuipat

Autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta încearcă să dreagă busuiocul, aruncând pe piață tot felul de abureli ieftine cum că așa-zisul protest al naționaliștilor și extremiștilor aduși de ea la dezvelirea bustului poetului Kölcsey Ferenc ar fi fost unul civilizat, respectiv că individul care a scuipat în direcția președintelui Ungariei ar fi strănutat.

Explicațiile Danielei Ciuta sunt penibile, în condițiile în care pe rețelele de socializare circulă sute de înregistrări de bâlciul pe care l-a pus în scenă cu naționaliști și extremiști importați în Carei din alte părți ale țării.




În fiecare înregistrare, ciracii Danielei Ciuta pot fi auziți cum huiduie și bat talanga în timp ce se intona imnul Ungariei, în timpul discursurilor oficiliatăților, ba chiar și în timpul slujbei de sfințire a statuii, oficiate de episcopul romano-catolic de Satu Mare și cel reformat de Piatra Craiului. Oamenii civilizați nu se comportă precum maimuțele urlătoare scăpate de sub control.
Urlete de genul ”Afară!”, ”Ce p..a mea vrei?”, ”Ieși afară ordinară”, ”Ieși afară din țară”, la adresa președintelui Ungariei, Novák Katalin, care pot fi auzite clar pe înregistrarea difuzată de Antena 3 sunt adevărate mostre de civilizație, dacă ar fi să o credem pe autointitulata jurnalistă Ciuta, cea care se încăpățânează să pună virgula între subiect și predicat.

Până și gestul nesimțitului care a scuipat în direcția președintei Novák Katalin încearcă să fie prezentat de Daniela Ciuta drept un nevinovat strănut, în cadrul operațiunii ”Umbrela”. O țară întreagă a văzut cum a scuipat acel nesimțit, numai Daniela Ciuta susține că ar fi strănutat. Din cauza distanței, inteligentul respectiv a scuipat de fapt în capul tovarășilor săi.
Autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta poate să le explice careienilor orice vrea, căci nu o mai crede absolut nimeni. Dezinformările sale devin puerile în fața înregistrărilor de la bâlciul pe care l-a creat.
Nu o ajută nici faptul că îi înfierează cu mânie proletară pe toți cei care au luat atitudine față de bâlciul pus în scenă de cei pe care i-a invitat la Carei pentru a demonstra că ”România nu e sat fără câini”. Președintele Societății Cultural Patriotice Avram Iancu, filiala Carei, Victor Micle, și președintele Forța Dreptei Carei, Constantin Ganea, au fost linșați în blogul familial Buletin de Carei pentru simplul fapt că au luat atitudine față de bâlciul extremiștilor și naționaliștilor din gașca Danielei Ciuta. La fel au pățit și cei care au avut curajul să-i contrazică teoriile pe rețelele sociale.
În aceste condiții, nici nu e de mirare că Daniela Ciuta concurează încet, dar sigur, pentru titlul de cel mai detestat careian al momentului. Ciracii naționaliști și extremiști au plecat la casele lor după bâlci, însă Daniela Ciuta a rămas aici, în mijlocul comunității pe care a făcut-o de râsul întregii lumi. Iar acum se face că nu înțelege de ce îi este atât de ostilă.
”Dacă semeni vânt culegi furtună”, ca să cităm un individ a cărui unică sarcină în cadrul bâlciului pare să fi fost căratul unei borne din carton, vopsită în roșu, galben și albastru.