Careienii cu bun simț reacționează vizavi de scandalul provocat de huliganii aduși ieri la Carei, la dezvelirea statuii poetului poetului Kölcsey Ferenc, la care a participat și președintele Ungariei, Novák Katalin, de către autointitulata jurnalistă naționalistă Daniela Ciuta.

Reproducem integral mesajul unui careian, postat în story-ul său:
Danga langa
Langa danga
Sună-n asfinţit talanga
Și de la păşune iaca
Tacticoasă vine… vaca.
Cam aşa suna un scheci celebru al lui Florin Zamfirescu şi Mitică Popescu.
leri după amiază înainte de 18 am mers și eu să văd care e treaba în fața primăriei. Spre dezamăgirea mea chiar se întâmpla ceea ce am prevăzut: un circ. Nu am stat decât vreo 10 minute. lată câteva observații:
1. iar au venit personaje de prin nu știu ce părți ale țării să-mi spună mie cum să trăiesc în Carei. Niciodată nu am înțeles cum sudiști, bucureșteni, dobrogeni, etc. îmi povestesc mie despre Ardeal. 2. Marii “naționaliști” habar nu au să cânte imnul României
3. Inadmisibil. La intonarea imnului maghiar să se huiduie. O rușine. Nu suport acest aspect nici la competiții sportive darămite la manifestări culturale.
4. Aceşti mari “nationaliști” au uitat de postul mare și nu s-au comportat deloc creştineşte. Dar ei sunt mari ortodocși și greco-catolici. O mizerie.
Acestor mari “naționaliști” le readuc aminte câteva chestiuni:
– NOI ne-am ales conducătorii, nu alții;
– NOI ne-am vândut averea națională;
– NOI ne batem joc de valorile naționale și nu alții. NOI scrijelim pe masa tăcerii, NOI nu avem grijă de casele memoriale, NOI distrugem mormintele sfinte ale predecesorilor.
-tot NOI suntem vinovaţi ca suntem pe primul loc în UE la analfabetism. Tot NOI suntem pe primul loc în UE la mame-copii și la copii abandonați. Tot NOI reușim sa umplem puff-urile din UE cu prostituate. Tot NOI umplem puşcăriile din UE. – Tot NOI avem cei mai buni studenți, elevi iar când sa ne folosim de cunoștințele lor, nu ne mai interesează
– Tot NOI suntem nația unde se nasc mai mulți copii în străinătate decât pe teritoriul României
-Tot NOI am ridicat mita și șpaga ca sport naţional
-NOI ne-am vândut 30% din terenul arabil al României străinilor.
Și ar mai fi multe.
Asa ca dragi “naționaliști” asemenea manifestări ar fi bine să le faceți în altă parte. Înscrieți-vă în partide politice, în asociații civice, manifestați și mai ales votați. Doar asa puteți schimba această țară. Dar prima dată: SCHIMBAȚI-VĂ VOI.
leri careianul nu a câștigat nimic: nici nu i s-a ridicat salariul, nici nu au scăzut preţurile, etc.
A fost o manifestare culturală a unei nații care a fost, este și va fi pe aceste meleaguri.
Că dacă s-ar întâmpla asa ceva în Cernăuți nu v-ar conveni.
Apropo, am făcut NOI ceva pt românii din alte tari? Nu prea.
Și totuşi când România a acordat ajutor financiar și gaz la preț scăzut Moldovei nu v-a deranjat, dar când guvernul maghiar a investit bani în Ardeal v-a deranjat. Câtă ipocrizie. Hai România.
Împreună vom reuşi. Să o distrugem.