Careiul a fost azi martorul unui eveniment de prost gust, pus în scenă de naţionaliştii, extremiştii şi conspiraţionişti invitaţi la Carei de autointitulata Daniela Ciuta. Aceştia au încercat să acopere cu urletele lor discursurile ţinute de primarul Eugen Kovacs, viceprim-ministrul României, Hunor Kelemen, şi preşedintele Ungariei, Novák Katalin. De fapt au scandat şi au huiduit pe toată durata manifestării.

Ciracii Danielei Ciuta au sosit la eveniment cu o oră înainte de începerea lui. S-au poziţionat, dotaţi cu drapele şi pancarte, cât de aproape le-au permis jandarmii.
Preşedintele Ungariei a fost întâmpinată cu huiduieli de cei câţiva zeci de naţionalişti, extremişti şi conspiraţionişti aduşi la Carei de Daniela Ciuta. Huiduielile au continuat şi în timpul discursurilor rostite de pimarul Kovacs şi viceprim-ministrul României, Hunor Kelemen, crescând în intensitate în timp ce a vorbit preşedintele Ungariei, Novák Katalin.
Spectacolul de post gust a continuat şi în timpul dezvelirii statuii lui Kölcsey Ferenc de către preşedintele Novák şi primarul Kovacs. Huduielile şi scandările nu s-au oprit nici măcar atunci când a fost sfinţită statuia, iar cei doi episcopi au rostit rugăciunea.
La final, preşedintele Novák Katalin a făcut o baie de mulţime, fotografiindu-se alături de careieni. Ba chiar a avut curajul să se ducă în faţa naţionaliştilor, extremiştilor şi conspiraţioniştilor invitaţi de Ciuta la Carei, lăsându-i fără reacţie.
Preşedintele Ungariei a părăsit Careiul în huiduielile ciracilor Danielei Ciuta. Trecând peste scenariul de prost gust pus în scenă de autotuintitulata jurnalită, este îmbucurător faptul că locuitorii Careiului nu i s-au alăturat în acest demers imbecil.