Susținerea serviciilor sociale, bunăstarea socială, egalitatea și coeziunea comunitară reprezintă priorități pentru Consiliul Județean Satu Mare.

Printre asociațiile beneficiare figurează și trei din Carei: Congregația Surorile Piariste- Centrul de tip familial (239.850 lei), Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare – Centru de îngrijire la domiciliu ,,Sfânta Terezia Carei” (180.000 lei) și Fundația Down (42.300 lei).
Sute de persoane defavorizate din punct de vedere social vor beneficia și în acest an de fonduri nerambursabile în valoare de 2.707.650 lei, acordate de Consiliul Județean în baza Legii 350/2005.
În total, 17 asociații au primit 2.707.650 lei, resurse care vor îmbunătăți viața de zi cu zi a 656 de persoane defavorizate.
Aceste servicii îi vor ajuta pe oameni să facă față provocărilor vieții, să iasă din sărăcie, să își îmbunătățească starea de sănătate, să își găsească un loc de muncă și să facă față situațiilor de criză neprevăzute. Granturile vor consolida calitatea serviciilor sociale, astfel încât toți beneficiarii să poată trăi cu demnitate și, în funcție de potențialul lor, să devină persoane active în rândul societății.
Este important să subliniem că susținerea serviciilor sociale este o investiție pe termen lung în beneficiul societății. Sprijinul acordat în timp util le oferă oamenilor posibilitatea de a depăși cu succes dificultățile și de a-și atinge obiectivele. Suma aprobată în anul 2023 spre a fi finanțată din bugetul județului a fost de 3.300.000 lei din care suma contractată este de 2.707.650 lei, iar perioada de derulare a proiectelor este aprilie-decembrie 2023.


Vor beneficia de sprijin:
1. Fundaţia Down Carei – Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități
2. Asociația Noe Partium – Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități – ”Casa zâmbetelor”
3. Asociația Congregația Surorile Piariste – Centru de tip familial
4. Asociația Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului Satu Mare – Centru de zi pentru copii aflați în risc de separare de părinți ,,Sfânta Tatiana”
5. Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare – Centru de zi „Integretto Ardud”
6. Asociaţia Caritas Catolica Oradea Filiala Tăşnad – Centru de zi pentru persoane vârstnice Tăşnad
7. Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare – Centrul de reabilitare „Sfântul Iosif ”
8. Asociaţia Surorile de Caritate Sfântul Vicenţiu – Centrul „Fericitul Scheffler Janos” pentru copii cu dizabilități
9. Fundaţia Caritativ Creștină Oikodomos Hodod – Cantină socială
10. Asociaţia Surorile de Caritate Sfântul Vicenţiu – Centrul „Fericitul Scheffler Janos” pentru copii cu risc de separare de părinți
11. Asociația Club Sportiv Caiac Smile – Centru de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii – ”Caiac Smile”
12. Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare – Centru de îngrijire la domiciliu ,,Sfânta Terezia Carei” Satu Mare
13. Asociația Ajutăm ca să învățăm – Casa de tip familial ,,Casa Soarelui”
14. Fundaţia Hans Lindner – Centru de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Raza speranței”
15. Fundaţia Maurer – Centru de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii
16. Fundaţia Caritativ Creștină Oikodomos Hodod – Îngrijire la domiciliu
17. Asociația Stea – Centrul de zi “STEA” pentru copii.

Foto: Vist Carei