Primăria Carei a semnat două contracte de finanțare pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a rețelei de apă și canalizare din municipiu, în valoare totală de 19,78 milioane lei, informează administrația locală careiană.

Ambele proiecte sunt finanțate în cadrul programului Anghel Saligny, derulat de Ministerul Dezvoltării.
Proiectul intitulat ”Reabilitarea rețelei de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Carei” are valoarea de 11,98 milioane lei. În cadrul acestuia, vor fi reabilitate rețelele de distribuție și branșamentele individuale din cartierele Republicii, Eliberării și Mihai Viteazul I. De acest proiect vor beneficia în mod direct circa 6.100 de persoane.
Proiectul intitulat ”Reabilitarea rețelei de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Carei, etapa a II-a” are avaloarea de 7,8 milioane lei. În cadrul acestuia vor fi reabilitate rețelele de distribuție și branșamentele individuale din cartierul Mihai Viteazul II, respectiv de pe străzile Alecu Russo, Aurel Vlaicu, Crasnei, Cornului, Radu Șerban și Pall Francisc. De acest proiect vor beneficia în mod direct aproximativ 1.900 de persoane.
”Continuăm să dezvoltăm infrastructura Careiului prin noi proiecte, de această dată finanțate prin programul Anghel Saligny. Ne concentrăm în primul rând asupra cartierelor Republicii și Eliberării, dar și asupra cartierelor Mihai Viteazul i și II, respectiv a străzilor pe care rețelele nu au fost încă reabilitate. După finalizarea acestei investiții de aproape 20 de milioane de lei, toți careienii vor beneficia de o infrastructură modernizată de apă și canalizare”, a declarat primarul Careiului, Eugen Kovacs.