În data 23.03.2023 Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș“ al județului Satu Mare a organizat un exercițiu de tip JOINT, care a avut următorul scenariu “gestionarea unei situații de urgență generată de inundații”, în localitatea Berveni, informează ISU Satu Mare.

Situația tactică generală a exercițiului a presupus o situație de urgență care este provocată de inundații (pe râul Crasna).
Împrejurarea creată prevede că autoritățile și structurile specializate intervin pentru limitarea efectelor ca urmare a producerii evenimentului, respectiv salvarea și evacuarea populației, a animalelor și a bunurilor materiale.
Scopul exercițiului:
Antrenarea structurilor de conducere în procesul de organizare și conducere a acțiunilor ce presupun rezolvarea unor astfel de situații în care se simulează o misiune operativă și generarea de forțe în teren pentru rezolvarea situațiilor create;
Pregătirea psihologică a efectivelor şi participanţilor pentru cunoaşterea modului de comportare pe timpul acţiunilor de intervenţie în situaţia creată conform situaţiilor specifice;
Verificarea fluxului operațional și cooperarea între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare și forţele participante la exerciţiu precum şi stabilirea căilor de perfecţionare a acestei activităţi.
În acest sens, au fost mobilizate forțe intervenţie, constând în diverse echipe specializate, din cadrul:
– Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare;
– Comitetul Judeţean Pentru Situații de Urgență, reprezentat prin prefectul județului în calitate de președinte
– Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare – Sectia 7 de Politie;
– Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Satu Mare;
– MApN – Batalionul 52 Geniu
– Serviciul Județean de Ambulanță Satu Mare
– Comitetul Local pentru Situații de Urgență și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al unității administrativ teritoriale Berveni.

Foto: ISU Satu Mare