Judecătoria Carei l-a condamnat săptămâna trecută la un an cu suspendare pe un profesor în vârstă de 38 de ani care, având o alcoolemie uriașă, s-a urcat la volanul unui autoturism Vauxhall și a acroșat un stâlp de electricitate din Tiream.

Conducătorul auto a fost acuzat de comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în data de 14 octombrie 2021, în jurul orei 19:50, cadrul didactic a condus, pe DJ 108 M aferent localității Tiream, un autoturism marca Vauxhall, după ce în prealabil a consumat băuturi alcoolice, având un grad de îmbibație a alcoolului de 2, 37, respectiv 2, 25 la mie, la orele recoltării mostrelor biologice de sânge.
În declarațiile sale, șoferul a spus că, înainte de a se urca la volan, ar fi consumat cinci beri cu alcool.
Judecătorii au reținut că profesorul constituie un real pericol, atât pentru siguranţa celorlalţi participanţi la trafic ca şi pentru sine, acesta provocând şi un accident, cu avarierea un stâlp de susţinere a reţelei electrice situat pe partea dreaptă a părţii carosabile, doar hazardul făcând să nu se întâmple o tragedie cu vătămarea sau pierderea vieților omenești.
În privința stabilirii pedepsei principale, instanța se va orienta spre pedeapsa cu închisoarea, pe de o parte, întrucât această sancțiune este de o eficiență mult mai mare decât stabilirea unei pedepse cu amenda, au considerat magistrații careieni.
Judecătoria Carei l-a condamnat la un an de închisoare cu supendare pe profesorul respectiv. În plus, acesta va trebui să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Tiream sau la Primăria Carei.
Sentința Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.