Un tășnădean care s-a dus la ștrand, a consumat alcool și apoi s-a urcat la volan pentru a merge acasă, fiind oprit de polițiști, a fost condamnat săptămâna trecută de Judecătoria Carei la un un și două luni cu suspendare, dar și la prestarea a o sută de zile de muncă în folosul comunității.

Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, tășnădeanul și-a recunoscut fapta în fața judecătorilor, cerând ca judecarea sa să se facă în baza procedurii recunoașterii vinovăției.
Tășnădeanul a fost oprit în cadrul unui control de rutină în data de 16 noiembrie 2021 în zona ștrandului din localitate, după ce a parcurs cu mașina vreo 200 de metri. Polițiștii au constatat că se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Bărbatul a declarat că a consumat un litru de bere, dar a avut o alcoolemie uriașă, respectiv o îmbibație alcoolică de 2,39 gr.0/00 la prima probă și 2,18 gr. 0/00 la cea de a două probă.
Judecătoria Carei l-a condamnat săptămâna trecută la un an și două luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe. În plus, bărbatul va trebui să presteze o sută de zile de muncă în folosul comunității.
Sentința Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.