În cursul anului trecut, Poliția Locală Carei a aplicat amenzi în valoare totală de 122.055 lei, se arată într-un raport de activitate prezentat Consiliului Local, întocmit de coordonatorul instituției, agentul superior Nicolae Suciu.

În 2022, polițiștii locali careieni au întocmit 671 procese verbale de contravenție pentru diferite abateri săvârșite de către persoane fizice și juridice, din care 366 cu amendă și 305 cu avertisment.
Majoritatea amenzilor, 147 la număr, au fost aplicate pentru nerespectarea regulamentelor locale stabilite prin hotărârea Consiliului Local Carei nr.28/1994. Valoarea totală a acestora este de 59.825 lei.
Poliția Locală Carei a primit anul trecut 259 de sesizări telefonice, care au fost rezolvate de agenți.
Tot în cursul anului 2022, Poliția Locală a executat 56 de mandate de aducere emise de Judecătoria Carei.
”Dispeceratul Poliției Locale a avut un rol esențial în depistarea unor infracțiuni săvârșite pe raza municipiului Carei prin vizionarea înregistrărilor de pe sistemul de monitorizare video, iar Serviciul de Circulație al Poliției Carei a soluționat majoritatea accidentelor din municipiu după vizionarea imaginilor de pe sistemul de supraveghere video”, se mai arată în raportul de activitate.
Polițiștii locali au identificat 25 de mașini abandonate pe domeniul public, care au fost apoi ridicate de către proprietari.
Poliția Locală Carei are 20 de angajați: un șef, patru agenți la dispecerat și 15 agenți la serviciul de ordine publică, circulație, disciplină în construcții.