Consilierii locali careieni au aprobat, în ședința extraordinară de azi, să îi scutească de la plata impozitelor locale pe proprietarii celor 16 apartamente din blocul situat în Piața Avram Iancu, afectat de explozia de gaze din 27 februarie 2022.

În urma votului, s-a aprobat ca proprietarii celor 16 apartamente să fie scutiți de la plata impozitului pe clădire și a impozitului pe teren aferent anului curent.
Asociația de proprietari Avram Iancu nr.3-5, reprezentată prin președinta Papp Krisztina Henrietta, a înaintat o cerere în acest sens Consiliului Local Carei, arătând că blocul este nelocuit ca urmare a exploziei de gaz ce a avut loc anul trecut.
În dimineața zilei de 27 februarie, în jurul orei 7.30, o explozie devastatoare a avut loc într-un apartament situat la etajul al patrulea într-o scară a blocului situat în Piața Avram Iancu din Carei, pe fondul unei acumulări de gaze. Unsprezece persoane au fost rănite, trei dintre ele fiind spitalizate în stare gravă. Toate trei au decedat ulterior la spital.
Explozia a provocat pagube enorme nu numai în blocul în care s-a produs, ci și în alte blocuri apropiate, fiind avariate și câteva autoturisme parcate în zonă.